www.apartmani-hrvatska.com POČETNA MARKETING INFO LOGIN
Private accommodation, apartments, and rooms on NJIVICE
Privatunterkunft Appartements und Zimmer NJIVICE Kroatien
Alloggi privati , appartamenti e camere NJIVICE, Croazia
Apartmanok Horvátország - Dalmácia, Brac szigeti magánszállások NJIVICEn
Privat inkvartering, lägenheter och rum NJIVICE, Kroatien
Privátní ubytování , Apartmány a pokoje NJIVICE , Chorvatsko
Kwatery prywatne, apartamenty i pokoje NJIVICE, Chorwacja
Апартаменты Хорватия :  частные квартиры Адриатика море каникулы
Privatni smještaj , apartmani i sobe , Hrvatska NJIVICE
Pronađite mjesto za idealni odmor  
PROŠIRITE PRETRAGU    
  logo www.apartmani-hrvatska.com
 
APARTMANI U MJESTU NJIVICE      
-SONIA- APARTMANI
1
JURJEVIĆ NIKOLA
KOSIĆ DAVORIN
2
HLEB BRANKO
MALENICA ŠIME
APARTMANI OBITELJI ČUTURA
3
 1  2 3 4         
Apartmani Hrvatska - Njivice

Njivice

Njivice su naselje na sjevernoj strani otoka Krka, s oko 1.100 stanovnika. Nekada malo ribarsko mjestašce, danas je postalo jedno od omiljenih turističkih odredišta otoka Krka i Kvarnera.

Povijest i znamenitosti

Njivice se prvi puta spominju 1474. godine, u darovnici kneza Ivana VII Frankopana. Godine 1710. uz Njivice se spominje i naselje Beli Kamik, od kojeg danas ništa nije ostalo, ili možda bolje rečeno, još ništa nije pronađeno.

Tek sredinom prvog desetljeća 21. stoljeća arheolozi na području Njivica pronalaze dokaze naseljenosti ovog područja još u rimsko vrijeme. Ostaci vile Rustike iz 2. stoljeća, koja se koristila do 5. ili 6. stoljeća, pronađeni su u neposrednoj blizini mora. Pretpostavlja se da se radilo o vrlo luksuznoj vili koju je koristila jedna obitelj. Na površini od 2000 kvadratnih metara pronađeni su ostaci stambenih i gospodarskih objekata. Stambeni dio imao je dvostruki grijani pod, te prostorije ukrašene mozaicima i zidnim freskama. Pronađeni su i brojni stakleni predmeti, novac, i nakit, te dio svijećnjaka s urezanom židovskom menorom, vaga i bakreni utezi, što upućuje da se u vili vjerojatno trgovalo. Osobito zanimljiv nalaz je okrugli zid promjera 15,5 metara. Sličan nalaz nije pronađen niti u jednom rimskom objektu na istočnoj obali Jadrana, pa se o njegovoj namjeni danas samo nagađa.

Crkva Rođenja Blažene Djevice Marije sagrađena je 1905. godine, na mjestu kapele Sv. Marije od Porođenja, koja je bila u vlasništvu krčkih knezova Frankopana. Još sredinom prošlog stoljeća znanstvenici su ukazivali na fragment ugrađen u pročelje današnje crkve. Tijekom zadnje restauracije fragment je izvađen, te je utvrđeno da se radi o pluteju, oltarnoj pregradi iz ranog srednjeg vijeka. Plutej je datiran u 11. stoljeće i morao je pripadati nekoj crkvi iz tog doba koja se nalazila u blizini, ili čak na mjestu današnje. Plutej je danas izložen u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije. Uokolo današnje crkve pronađene su zidane grobnice, a ona nije grobljanska crkva, te su također ispod crkve vidljivi ostaci zidina, vjerojatno grčkih ili rimskih.

Povijesne znamenitosti Njivica možda nisu brojne, no svakako su zanimljive, a osobito je uzbudljiv nagovještaj nekih budućih otkrića koja u sebi kriju, a koja će zasigurno prikazati povijest Njivica u nekom sasvim novom svjetlu.

1930. godine izgrađen je u Njivicama prvi hotel, te time započinje novo razdoblje u povijesti Njivica. Razdoblje turizma. U posljednjih 80-tak godina turizam je najznačajnija gospodarska grana u Njivicama.

Turistička ponuda, plaže i aktivni odmor

Dva hotela, kamp, te brojni apartmani i sobe u privatnom smještaju predstavljaju izvanredne smještajne kapacitete koje Njivice mogu ponuditi svojim gostima.

Plaže su brojne, lijepe i raznolike, more izuzetno čisto, a prirodne hladovine je u izobilju. Tražite li formalno priznanje kvalitete plaže kao što je Plava zastava, te bogate i razne dodatne sadržaje na plaži, Njivice imaju plažu za Vas. Tražite li čistu, prirodnu plažu, na kojoj nije gužva, Njivice imaju i to. Svatko će, bez sumnje, naći plažu baš po svom ukusu.

Ljubitelji sporta i aktivnog odmora neće biti zakinuti u Njivicama. Na raspolaganju su Vam brojni sportski tereni i aktivnosti, od nogometnih, košarkaških, teniskih, stolnoteniskih, te terena za odbojku na pijesku, pa do raznih aktivnosti i sportova na vodi, kao što su skijanje na vodi ili parasailing. Unajmiti možete bicikl ili skuter, a također možete i jahati.

Gastronomija i zabava

U Njivicama se nalazi nekoliko kvalitetnih restorana i konoba u kojima možete probati domaće, autohtone specijalitete.

Na raspolaganju su Vam brojni kafići s ljubaznim osobljem i ugodnom atmosferom, no oni željni zabave u diskotekama, to će ipak morati potražiti u nekom od obližnjih mjesta.

Tijekom ljetnih mjeseci u Njivicama se održavaju brojne manifestacije, gotovo svakodnevno. Bit će tu brojni koncerti, nastupi klapa i folklora, sajmovi, gastronomske manifestacije i ribarske fešte, za svakoga po nešto.

Dolazak u Njivice

Iako se nalaze na otoku, prometna povezanost Njivica je izuzetno dobra. S kopnom je veza obližnji Krčki most, međunarodna zračna luka Rijeka udaljena je tek nekoliko kilometara, a nije daleko niti grad Rijeka, do koje se može doći i vlakom i brodom.

Smještaj u mjestu Njivice, u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska sa zadovoljstvom Vam može ponuditi smještaj kod privatnih iznajmljivača, u apartmanima u mjestu Njivice.

Od ostalih mjesta na otoku Krku na raspolaganju su apartmani i sobe u mjestima : Draga Bašćanska, Baška, Klimno, Krk , Brzac, Pinezići, Malinska, Njivice, Punat, Stara Baška , Šilo , Vrbnik

Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana

Tekstovi na Apartmani Hrvatska su autorska djela te posjeduju subjektivnu originalnost (izvornost).
Apartmani Hrvatska polaže autorska prava na sve tekstualne sadržaje objavljene na ovim internet stranicama.
Svako neovlašteno kopiranje teksta povlači sa sobom kaznenu i građansko pravnu odgovornost kako po domaćem tako i po međunarodnom pravu.
Kopiranje bilo kojeg dijela sitea, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Apartmani Hrvatska ne želi povrijediti ničija autorska prava ili narušiti nečiji privatni život, pa ako smatrate da je na neki način došlo do povrijede Vaših ili tuđih prava molimo da nas upozorite kako bismo eventualne propuste ispravili u najkraćem mogućem roku.