1. Apartmani Hrvatska
  2. Zadarska rivijera
  3. Apartmani Pakoštane

Apartmani Pakoštane – smještaj kod privatnih iznajmljivača u Pakoštanima

Apartmani Pakoštane - idealan smještaj za Vaš idealan odmor u prelijepom dalmatinskom mjestu Pakoštane. Predstavljamo Vam iznajmljivače privatnog smještaja Pakoštana, u čijoj su ponudi sobe i apartmani. Pakoštane, kao sve popularnija turistička destinacija, gostu nudi sve – od prelijepih plaža, bogate povijesti i kulturno-povijesnih znamenitosti, zabavnih manifestacija, noćnog života, raznolike tradicionalne kuhinje za prave gurmane, te raznih mogućnosti za aktivni odmor.

Pakoštane je mjesto u Dalmaciji s oko 2200 stanovnika, smješteno gotovo u središtu hrvatske obale, te na prevlaci između mora i Vranskog jezera.

Osobe Ljubimci Internet Klima
Apartmani Pakoštane VULIN ANA
VULIN ANA
1
Apartmani Pakoštane APARTMANI MARI
APARTMANI MARI
2
Apartmani Pakoštane JURIČIN LJUBICA I ŽELJKO
JURIČIN LJUBICA I ŽELJKO
3
Apartmani Pakoštane KARAKAŠIĆ JADRANKA
KARAKAŠIĆ JADRANKA
4
Apartmani Pakoštane BUNGUR ANTE -GETA
BUNGUR ANTE -GETA
Apartmani Pakoštane STOJANOV DUŠKO I JADRANKA
STOJANOV DUŠKO I JADRANKA
1 2 Sljedeća

Povijest i znamenitosti Pakoštana

Na području Pakoštana ljudi žive još od kamenog doba. U željezno doba šire područje oko Zadra naseljavaju Liburni, pa tako i Pakoštane. Oni podižu utvrde, gradine, za stambenu, obrambenu ili izvidničku svrhu, pa tako se i u okolici Pakoštana danas može naći ostatke nekoliko liburnskih gradina.

Ubrzani razvoj Pakoštana počinje u antici. U Rimskom Carstvu nekoliko većih liburnskih naselja na ovom području dobit će status municipija. Među njima, kao jedno od većih i moćnijih naselja, i Asseria, nedaleko današnjeg Benkovca. Asseria, smještena u unutrašnjosti, svoju luku će imati upravo u Pakoštanima.

Danas se u pakoštanskoj luci mogu vidjeti ostaci antičkog lukobrana, a na obali više ostataka antičkih vila i ljetnikovaca. Akvadukt koji je iz Vranskog jezera vodom opskrbljivao Zadar imao je svoj odvojak prema Pakoštanima, čiji ostaci još uvijek postoje.

Nedaleko jednog od otočića u moru pred Pakoštanima, Velog Školja, ronioci će moći istražiti dobro očuvane ostatke potonulog antičkog broda. Na Velom Školju naći ćete ostatke prapovijesne liburnske gradine, koje je služila nadzoru pomorskog prometa.

O Pakoštanima u srednjem vijeku malo se zna. Poznati su uglavnom vlasnici područja, no teško je reći je li naselje postojalo. Bez sumnje Pakoštane kao naselje postoje u 15. stoljeću, no već na samom početku 16. stoljeća naselje će zadesiti nesigurna i nemirna vremena koja će potrajati više stoljeća.

Prvi upad Osmanlija na ovo područje zabilježen je 1500. godine, a nakon toga bit će ih još mnogo. Obližnja drevna utvrda Vrana past će u osmanlijske ruke 1538. godine i pod njihovom vlašću neprekidno ostati dugo vremena, za razliku od većeg dijela zadarske okolice i Ravnih Kotara.

Pakoštane je utvrđeno zidinama 1597. godine, no do tada se staro stanovništvo već iselilo, na otoke i u Istru. Naseljeno je 12 novih obitelji. Tada nastaje Bužak, danas stara jezgra naselja, u kojoj su još očuvane neke kamene kuće iz tog vremena. Iz zapisa vatikanskog vizitatora znamo da 1603. godine u selu nema crkve, a tu živi tek deset obitelji.

Tek krajem 17. stoljeća, nakon osvajanja Vrane, počinje masovnije doseljavanje u Pakoštane, te polagan ali stabilan razvoj mjesta kao poljoprivrednog kraja.

Ubrzani razvoj Pakoštana počinje s turizmom, kada gosti otkrivaju fascinantnu lokaciju između dvije vode na kojoj se ovo lijepo mjesto smjestilo – more s nekoliko otočića na jednoj strani, a jezero i stanište brojnih ptica na drugoj.

Crkva Sv. Justine

U moru pred Pakoštanima nalazi se nekoliko slikovitih otočića, neki toliko blizu obali da se do njih može lako i doplivati. Jedan od njih je otočić Sv. Justine. Na otočiću Sv. Justine se nalazi crkva Sv. Justine, vjerojatno najzanimljivija znamenitost u samim Pakoštanima. Malena je to crkvica sa zvonikom na preslicu, podignuta 1647. godine. Oko nje je staro groblje.

Povijest i narodna predaja ne slažu se oko vremena nastanka ove crkve. Prema narodnoj predaji, kao zavjetnu crkvu podigao ju je neki Pakoštanac, nakon što se živ i zdrav vratio iz glasovite bitke kod Lepanta 1571. godine. No, moguće da su i povijest i narodna predaja ovdje u pravu, samo govore o dvije različite crkve. Današnja crkva Sv. Justine nedvojbeno je izgrađena na mjestu i temeljima starije.

Crkva Uzašašća Gospodinova

U središte Pakoštana župna je crkva Uzašašća Gospodinova, podignuta 1906. godine. Ovo je velika trobrodna crkva građena kamenom, sa sakristijom, šest oltara i zvonikom u kojem su tri zvona.

Nastala je na mjestu starije župne crkve Sv. Mihovila, čiji su dijelovi u nju ugrađeni.

Stari grad Vrana

Nedaleko Pakoštana, dovoljno blizu za šetnju do tamo, drevni je grad i utvrda, danas od mnogih zaboravljen, a nekada važno središte crkvene, političke i vojne moći u Hrvatskoj.

Neka mjesta i gradovi imaju sreću, pa traju i razvijaju se tisućljećima. Neka sjaje dugo, a zatim umiru, nestaju. Takve je sreće bila Vrana, na neki način slična Osoru. Danas je od nje ostalo tek malo selo, po broju stanovnika ipak znatno veće od Osora.

Dugo je Vrana sjala, bila središte u kojem je život bujao. Teško je zapravo točno reći od kada. Dokumenti Vranu spominju u 9. stoljeću, no gotovo sa sigurnošću možemo tvrditi da je ovdje postojalo gradinsko naselje u prapovijesti, a u antici, u vrijeme gradnje akvadukta prema Zadru, to i arheološki nalazi potvrđuju.

U vrijeme narodnih vladara, u Vrani se čuva hrvatska kruna i drugo državno znamenje. Ona je također sjedište papinskih legata, prvo takvo na slavenskom području.

Mnogi koji znaju za Vranu, znaju je po vitezovima templarima, no ovaj grad-utvrda postojao je prije i poslije njih. Kralj Zvonimir darovao je Vranu papi. Tada su u njoj stolovali benediktinci, koji su, kaže predaja, pomrli od kuge.

Godine 1136. papa daruje Vranu templarima. Templari grad utvrđuju novim i snažnim zidinama.

Brutalnim ukidanjem templarskog reda 1312. godine, Vranu, kao i većinu templarskih posjeda, preuzimaju ivanovci. Nakon toga Vrana će biti poprište mnogih sukoba – napadat će je, bezuspješno, Šubići, Mlečani, pa i Frankopani u vrijeme sukoba za ugarsko-hrvatsku krunu.

Osobitu moć Vrana je stekla kada se papinskom uredbom ujedinila titula vranskog priora i hrvatskog bana. Osobito mjesto u povijesti stekao je vranski prior i hrvatski ban, ivanovac Ivan Paližana u vrijeme dinastičkih sukoba u Hrvatskoj. Paližana podržava napuljsku lozu Anžuvinaca.

Iako je to u hrvatskim okvirima bio sukob za kakvu-takvu slobodu, kako će vrijeme pokazati kada se Ladislav Napuljski dokopa krune i 1409. godine proda Dalmaciju Mlečanima, u europskim okvirima bio je to sukob pape i protupape, gdje je prvi podržavao Ladislava Napuljskog, a drugi bio protiv, čak pozivao na križarski rat protiv njega.

Pod Mletačkom upravom Vrana nastavlja svoj razvoj. Dobiva zakonik 1454. godine, koji je možda na prvi pogled surov, no na nekim od njegovih stavaka bi i danas mogli pozavidjeti.

Godine 1538. Osmanlije s jakim snagama napadaju i osvajaju Vranu. Bit će to najzapadnija osmanlijska utvrda koju će zadržati dugo vremena. Mnogo dotadašnjih stanovnika Vrane bježi u Veneciju, gdje će aktivno sudjelovati u razvoju grada i pronaći svoje mjesto u povijesti.

Mlečani Vranu privremeno osvajaju 1647. godine, no mirovnim sporazumom vratit će je Osmanlijama 1669. godine. Prije povlačenja, poprilično će razrušiti utvrde topovima.

Za osmanlijske vladavine Vrana će se proširiti izvan utvrde i zidina. Podno utvrde nastat će naselje s vodovodom, nekoliko džamija, školama, javnim kupalištima, vodoskocima…

Tek godine 1683. lokalno će stanovništvo vratiti Vranu u kršćanske ruke. Stara je utvrda tada napuštena, a novo naselje će aktivno živjeti na staroj slavi tek 50-tak godina, nakon čega postaje jedno od sela bez nekog većeg značaja.

Maškovića han

Nedaleko stare utvrde i grada Vrane izuzetno je vrijedna i jedinstvena znamenitost u Hrvatskoj, Maškovića han.

Han je prenoćište, svratište. Mogli bismo ga smatrati "početkom turizma" u okolici Pakoštana. Počeo ga je graditi 1644. godine, no nikada dovršio, turski vezir i admiral Jusuf Mašković, najvjerojatnije rodom iz Vrane. Maškovića han najzapadnija je građevina osmanlijske arhitekture u Hrvatskoj i uopće. Njegova cjelovita obnova dovršena je 2015. godine.

Zbog čega han nije dovršen?

Početkom 1646. godine, admiral Mašković je po naredbi sultana ubijen. Kao razlog se često navodi njegova milostivost prema zarobljenicima u Kandijskom ratu, no pravi je razlog, najvjerojatnije, mnogo banalniji. Taj je razlog upravo Maškovića han, kojeg je, čini se, gradio državnim novcem.

Od Pakoštana do Vrane

Krenete li šetati od Pakoštana do Vrane, što bismo svakako preporučili, proći ćete putem nastalim na cesti izgrađenoj još u Rimskom Carstvu. Vidjet ćete usput neke zanimljivosti i znamenitosti iz davnih vremena.

Tu su ostaci crkve Sv. Marije, izgrađene krajem 8. ili početkom 9. stoljeća na temeljima neke antičke građevine. Srušili su je Mlečani u 17. stoljeću, u sklopu svoje strategije "spaljene zemlje", kako Turcima ne bi ostavili objekt u kojem bi se ovi mogli utvrditi. Oko nje bilo je staro groblje. Do sada je istraženo stotinjak grobova iz razdoblja od 11. do 16. stoljeća.

Uz cestu su i ostaci starog mlina, jednog od njih pet koliko ih je nekada u ovom kraju bilo. Nažalost, danas su svi izvan funkcije i u ruševnom stanju.

Park prirode Vransko jezero

Vransko jezero najveće je prirodno jezero u Hrvatskoj, a zbog svoje raznolike flore i faune, s nekoliko ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, proglašeno je parkom prirode.

Najpoznatije je po pticama, većinom močvaricama, pa je ovdje i ornitološki rezervat. Do sada je na Vranskom jezeru zabilježeno preko 240 vrsta ptica, od kojih se preko sto vrsta ovdje gnijezdi. Ljubitelji promatranja ptica na Vranskom će jezeru zasigurno uživati.

Uživat će i sakupljači ljekovitog bilja, lovci i ribolovci. Oko jezera raste kadulja, smilje, majčina dušica, stolisnik, kamilica i drugo ljekovito bilje. Jezero je bogato slatkovodnom ribom, raznim vrstama, a mogu se ovdje uloviti i kapitalni primjerci somova. Za lovnu divljač brine se lokalni lovački klub, gdje ćete dobiti sve potrebne informacije o uvjetima lova. Lov ptica ovdje nije dozvoljen, no zato druge divljači neće nedostajati.

Prosika je umjetno prokopan kanal između Vranskog jezera i mora. Njegovim prokopavanjem odvodi se višak vode u more. Time je prostor koji je nekada bio blato i izvor malarije postao izuzetno plodno tlo za poljoprivredu, do današnjih dana i razvoja turizma temeljnu djelatnost Pakoštanaca. Voda u jezeru postala je boćata, a moru u blizini manje slano. Pravi gurman već zna što to znači – razne i ukusne školjke!

Plaže u Pakoštanima

U samom središtu Pakoštana, preko puta otočića Sv. Justine, je plaža Janice. Ovo je djelomično šljunčana, a djelomično popločena plaža sa solidnom ponudom dodatnih sadržaja, što se uostalom može reći i za ostale plaže u Pakoštanima. Morsko je dno uglavnom pješčano.

Južno od plaže Janice, na nju se nastavlja veća plaža Janice 2. Janice 2 je šljunčana plaža s nekoliko lijepih uvala.

Sjeverno od plaže Janice je plaža Punta, djelomično popločana, djelomično pješčana. Blagi ulaz u more i pješčano dno čine je idealnom za obitelji s djecom. Uz plažu ćete naći prirodnog hlada u sjeni borova i tamarisa.

Za djecu će biti vrlo pogodna i plaža Bužakovina, još malo dalje prema sjeveru. Plažu Bužakovina također krasi blagi ulaz u more, pličina, sitan pijesak, te borovi koji će pružiti zaklon od prejakog sunca.

Malo sjevernije od plaže Bužakovina je plaža Pilatuša, koja nudi sve i za svačiji ukus. Bez obzira tražite li šljunčanu, pješčanu ili kamenitu plažu, uvale ili hlad borova, na plaži Pilatuša naći ćete dio upravo po Vašem ukusu.

Ponuda dodatnih sadržaja je, rekli smo, solidna na svim plažama. U pozitivnom smislu odskače samo jedna – to je plaža turističkog naselja Pine Beach. Na njoj je ponuda dodatnih sadržaja vrlo bogata i raznolika, naći ćete ovdje gotovo sve što biste na jednoj plaži mogli očekivati i još pokoje iznenađenje za koje će se pobrinuti turističko naselje Pine Beach i njegovi djelatnici. Plaža je većim dijelom pješčana, manjim dijelom kamenita, a ako niste gost ovog turističkog naselja, ulaz se na nju naplaćuje.

Aktivni odmor u Pakoštanima

Želite li Vaš odmor provesti aktivno, u rekreaciji i baveći se sportom, Pakoštane bi mogla biti idealna destinacija za Vaše ljetovanje.

Ljubiteljima šetnje već smo rekli što sve vrijedi obići u neposrednoj okolici Pakoštana. Isto vrijedi i za bicikliste. Napomenimo samo da je oko Vranskog jezera uređena biciklistička staza u duljini od 48 km, tek manjim dijelom asfaltirana, većinom makadamska. Dakako, bicikl možete u Pakoštanima unajmiti.

Ronjenje smo također spomenuli. U Pakoštanima djeluju dva ronilačka centra, koji će roniocima pružiti sve potrebne usluge, ili organizirati tečajeve ronjenja za one koji se tek žele okušati u istraživanju morskih dubina.

Ljubitelji ribolova, bilo morskog, bilo slatkovodnog, ovdje će bez sumnje uživati, jednako kao i lovci.

Želite li jahati? Nedaleko Pakoštana je konjički klub, a tamo možete i u školu jahanja.

Tu su i razni sportski tereni, usluge najma raznih rekvizita, te ponuda raznih adrenalinskih sportova i aktivnosti na vodi. Osobito u ponudi prednjači Pine Beach turističko naselje, čija je ponuda terena, aktivnosti i najma svih potrebnih rekvizita vrlo bogata. Za sve sportove i aktivnosti tamo možete dobiti usluge stručnog trenera.

Ne zaboravimo izlete. Pakoštane je sjajna polazna lokacija za razne izlete, u blizini je više nacionalnih parkova, parkova prirode, ili starih povijesnih gradova, poput Zadra, Šibenika, Biograda na moru ili Nina. Za kraće izlete tu su pakoštanski otočići – svakako ćemo Vam preporučiti izlet brodom na kupanje na otok Vrgadu.

Događanja i zabava u Pakoštanima

Za večernji i noćni izlazak u Pakoštanima tu je nekoliko kafića, terasa sa živom glazbom ili diskoteka. Oni zahtjevniji po pitanju noćnog života zaputit će se u obližnji Biograd na moru ili tek malo dalji Zadar do kojeg ćete automobilom stići za pola sata.

Tijekom ljetnih mjeseci u Pakoštanima se održavaju razne zabavne, kulturne i gastronomske manifestacije, pa Vam sigurno neće biti dosadno. Istaknut ćemo samo neke, one već tradicionalne.

Materine užance je festival tradicionalne domaće kuhinje koji se održava više puta tijekom ljeta, kada će Vam Pakoštane i njegova stara jezgra Bužak pripremiti vrhunski gastronomski doživljaj. Ovdje ćete uživati u dobroj hrani i dobroj zabavi, a možda i naučiti pripremiti kakav pakoški specijalitet. Naime, Materine užance nije manifestacija na kojoj će Vam Pakoštanke i Pakoštanci svoje specijalitete samo donijeti i ponuditi. Tamo će Vam ih, pred Vama, pripremiti, na isti način kako to već stoljećima rade. Više informacija, kao i točne termine održavanja za svaku sezonu, pronaći ćete na stranicama .

Ljetni karneval u Pakoštanima se održava u drugoj polovici srpnja. Ludiranje uz vesele kostime, glazbu i dobru hranu jamči i dobru zabavu za sve. Dođite na ljetni karneval u Pakoštane i osjetite dašak Ria na Jadranu. Detalje, kao i točan datum održavanja ljetnog karnevala svake sezone potražite na stranicama .

Zanima li Vas tradicionalna glazba ovog kraja, točnije cijele Dalmacije? Tada nećete propustiti Festival klapa Školjka! Na ovom festivalu najbolje će Vam klape i klapski pjevači iz Pakoštana i drugih dalmatinskih mjesta i gradova predstaviti svoje umijeće na pozornici napravljenoj u obliku školjke. Festival klapa Školjka pretvorit će krajem lipnja Pakoštane u nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje klapske glazbe.

Dani Vitezova vranskih povijesni je spektakl koji se održava u Vrani zadnji ili predzadnji vikend u kolovozu. Bit će tu zaista svega, a ponajviše dobre zabave za sve – srednjovjekovnih kostima, vitezova i viteških turnira, sokolara, turskih paša, starih zanata i specijaliteta spremljenih po srednjovjekovnim receptima. Dani Vitezova vranskih nije pokušaj vjerne rekonstrukcije povijesti, pa će se ovdje "sukobiti" vranski templari s Osmanlijama, no bez sumnje će na izuzetan način dočarati duh davnih vremena u koja će se nakratko vratiti Vrana, stari grad i okolica. Naša ocjena i savjet? Ne propustite! Datum održavanja svake godine, kao i program, ponovo provjerite na stranicama .

Uz sve ove manifestacije, vrlo se često u Pakoštanima održavaju tradicionalne pučke fešte, svakih nekoliko dana. Većina njih je bez nekog konkretnog povoda, osim želje za dobrom zabavom, dok je najveća ona na Dan Općine Pakoštane, 31. srpnja. Na ovoj će fešti nastupiti Pakoške mažoretkinje, a uz dobru zabavu, glazbu i hranu bit će i vatrometa.

Gastronomska ponuda Pakoštana

No, ovo je svakako zanimljiva tema, barem za sve gurmane i one koji se tako osjećaju. Pakoštane su pomalo neobično mjesto – uz more, a tradicionalno vezano uz ratarstvo, manje stočarstvo, a donedavno uopće ne uz ribarstvo.

U zadnje vrijeme Pakoštanci sve više uživaju i u blagodatima mora, što je tek djelomično vezano uz razvoj turizma u ovom kraju. Ne samo da se danas bave ribolovom, već ribu i uzgajaju u organiziranim ribogojilištima.

Dodajmo ovdje more bogato školjkama, slatkovodnu ribu iz Vranskog jezera, te divljač i samoniklo začinsko bilje iz njegove okolice i imamo sve preduvjete za jednu nevjerojatno raznoliku tradicionalnu kuhinju.

Vinogradarstvo i uzgoj smokava također su tradicionalne djelatnosti Pakoštana, a o maslinarstvu i maslinovom ulju ovog kraja uopće ne treba trošiti riječi. Sve će reći samo jedna činjenica – ovdašnje maslinovo ulje osvojilo je prvu nagradu na natjecanju maslinovog ulja u Parizu još 1888. godine!

Dakle, bez obzira jeste li ljubitelj mediteranske kuhinje, ili više volite specijalitete od divljači, ili domaće povrće i mesne specijalitete. Možda ste vegetarijanac? Možda biste probali nešto miješano i jedinstveno, nastalo pod utjecajem raznih kuhinja? Sve to možete naći i probati u Pakoštanima.

Nekoliko vrhunskih restorana i konobi će Vam u ugodnom ambijentu i s ljubaznim osobljem, koje će uvijek rado pomoći savjetom, osigurati vrhunski užitak za Vaše nepce, te na najbolji način predstaviti raznolikost tradicionalne kuhinje Pakoštana.

Dakako, ne propustite ni izuzetnu gastronomsku manifestaciju, Materine užance.

Pakoštane – apartmani privatnih iznajmljivača

U Pakoštanima nema hotela. Smještaj ovdje možete naći u kampu, u bungalovima turističkog naselja Pine Beach, dok najbrojnije smještajne kapacitete predstavljaju apartmani privatnih iznajmljivača.

Pakoštane je već danas popularna, a iz godine u godinu sve popularnija turistička destinacija, pa stoga i iznajmljivači privatnog smještaja prate najsuvremenije trendove modernog turizma i svom gostu nude upravo ono što očekuje – najbolji smještaj po prihvatljivoj cijeni.

Kuće za odmor, sobe i apartmani privatnih iznajmljivača najmodernije su opremljeni i pažljivo održavani, te ćete sigurno pronaći smještaj upravo po Vašem ukusu.

Jesu li Pakoštane destinacija za Vaše idealno, nezaboravno ljetovanje? Vrlo lako bi mogle biti. Privatni iznajmljivači, njihovi apartmani i Pakoštane Vas očekuju već ovo ljeto!

Kako doći u Pakoštane?

Automobilom u Pakoštane možete stići Jadranskom magistralom ili autocestom A1. Idete li autocestom A1, izađite na izlazu Benkovac, prema Biogradu na moru i Pakoštanima, te ćete lokalnom cestom preko Vrane stići do Pakoštana.

Međugradskim su autobusnim linijama Pakoštane povezane s gotovo svim većim hrvatskim gradovima, a u ljetnim mjesecima tih je linija znatno više.

Od Zadra do Pakoštana vozi linija lokalnog javnog prijevoza, nekoliko puta dnevno, a također češće tijekom ljeta. Zadar je vrlo dobro prometno povezan. Tamo možete stići autobusom, vlakom, brodom ili zrakoplovom.

Najbliža međunarodna zračna luka je u Zadru, kamo tijekom ljetnih mjeseci leti i nekoliko niskotarifnih avioprijevoznika, povezujući Zadar s mnogim europskim gradovima, a u novije vrijeme i s Dalekim istokom.

Smještaj u Pakoštanima u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam sa zadovoljstvom može ponuditi smještaj u Pakoštanima. Na raspolaganju su sobe i apartmani kod privatnih iznajmljivača.

U širokoj ponudi na našem portalu za Pakoštane naći će se apartmani za svačiji ukus i svačiji džep. Tražite li najluksuzniji smještaj, ili su Vam pak zanimljiviji oni cijenom najpovoljniji apartmani, na stranicama Apartmani Hrvatska pronaći ćete u Pakoštanima upravo ono što tražite.

Svim tim apartmanima u našoj ponudi zajednička je izuzetna gostoljubivost domaćina, suvremena opremljenost i besprijekorna čistoća i održavanje, te stoga možemo reći kako s ponosom ovdje predstavljamo ponudu iznajmljivača privatnog smještaja Pakoštana.

U blizini Pakoštana na raspolaganju su Vam apartmani i sobe privatnih iznajmljivača u Biogradu na moru, Dragama i Sv. Filipu i Jakovu.

Smještaj u blizini Pakoštana

Pretraga po karti

Pretraga smještaja u regiji Zadarska rivijera
Apartmani Zadar Apartmani Vir Apartmani Privlaka Apartmani Sabunike Apartmani Nin Apartmani Zaton Apartmani Petrčane Apartmani Kožino Apartmani Bibinje Apartmani Sukošan Apartmani Sv. Petar na Moru Apartmani Turanj Apartmani Sv. Filip i Jakov Apartmani Biograd Apartmani Pakoštane Apartmani Drage Apartmani Murter Apartmani Pirovac Apartmani Vrsi Apartmani Ljubač Apartmani Rtina Apartmani Ražanac Apartmani Novigrad dalmatinski Apartmani Karin, Crna Punta Apartmani Rovanjska Apartmani Posedarje Apartmani Maslenica Apartmani Ribnica, Kruševo Apartmani Seline Apartmani Starigrad Paklenica Apartmani Rivanj, otok Rivanj Apartmani Ugljan Apartmani Lukoran Apartmani Preko Apartmani Kali Apartmani Kukljica Apartmani Ždrelac, otok Pašman Apartmani Banj, otok Pašman Apartmani Dobropoljana, otok Pašman Apartmani Neviđane, otok Pašman Apartmani Mrljane Apartmani Pašman Apartmani Kraj, otok Pašman Apartmani Tkon Apartmani Rava Apartmani Sali Apartmani Kornati
Na vrh