Apartmani Selce: privatni smještaj u mjestu Selce na Crikveničkoj rivijeri

Apartmani Selce: želite li Vaš odmor provesti u Selcu, u našoj ponudi za smještaj su Vam na raspolaganju apartmani. Selce, njegove znamenitosti, plaže, događanja i noćni život, mogućnosti rekreacije, te smještaj u našoj ponudi predstavit ćemo Vam na ovoj stranici.

Selce

Selce je mjesto s oko 1600 stanovnika na Crikveničkoj rivijeri, u Kvarnerskom zaljevu. Iako se nalazi na nekadašnjem važnom rimskom putu, a kasnije je bilo pod upravom Frankopana i Zrinskih, današnje Selce zapravo je službeno vrlo mlado naselje. Tri zaseoka općine Bribir krajem 19. stoljeća su toliko srasla da se 1902. godine odlučuje sva tri naselja spojiti u jedno, Selce...

Ljubimci Internet Klima
Privatunterkunft Appartements und Zimmer Selce Kroatien
apartmani SELCE  APARTMANI ADRIA Tintor
APARTMANI ADRIA Tintor
gold korisnik
1
apartmani SELCE  BOŽIDAR ANTIĆ
BOŽIDAR ANTIĆ
gold korisnik
2
apartmani SELCE  RUKAVINA TOMISLAV
RUKAVINA TOMISLAV
plavi korisnik
3
apartmani SELCE  KATULIĆ KSENIJA
KATULIĆ KSENIJA
plavi korisnik
4
apartmani SELCE  LONČARIĆ TATJANA
LONČARIĆ TATJANA
plavi korisnik
apartmani SELCE  ANTIĆ LJILJANA
ANTIĆ LJILJANA
plavi korisnik
1 2 3        gumb-naprijed

Selce - Povijest i znamenitosti

Stanovnici naselja od kojih je nastalo Selce bili su pretežno ribari i zidari, te su se bavili maslinarstvom, vinogradarstvom, a kasnije i pomorstvom i trgovinom. Selacka luka pocinje se razvijati pocetkom 18. stoljeca, kada je središnji objekt bila Palada, nazvana tako prema drvenim stupovima, palima. 1792. godine Palada se proširuje kako bi mogla primati i vece brodove, a izgraduje se i selacka Placa. Lucki ured otvoren je 1793. godine, a radio je sve do 1947. 1874. godine porušena je drvena Palada i izgradena nova, kamena, koja se kasnije u nekoliko navrata proširuje. Uspostavlja se parobrodska veza s Rijekom i Zadrom i tada u Selce dolaze prvi turisti.

Crkva Sv. Katarine u Selcu

Župna crkva Svete Katarine sagradena je u historicistickom stilu 1888. godine. Crkva cuva brojna vrijedna umjetnicka djela, orgulje, baroknu krstionicu, te barokni lekvijar s mocima Sv. Katarine. Ispod crkve Sv. Katarine nalazi se posljednja polaca s perilom, odnosno prostorom za pranje. Polaca je naziv koji stanovnici Selca koriste za sve izvore vode. Ova, s perilom, predstavlja vrijedan spomenik puckog graditeljstva. Zid pokraj izvora ukrašen je mozaikom koji prikazuje Selcanku u narodnoj nošnji, koja dolazi s kantom na vodu.

Znamenite kapele u Selcu

Kapela Sv. Josipa prvotno je bila svetište barokne crkve Sv. Katarine. Njen oltar, nekada glavni oltar crkve Sv. Katarine, izgraden je po uzoru na venecijanske majstore. Za kapelu Sv. Katarine ne zna se tocno kada je sagradena, a pretpostavlja se da potjece iz vremena predromanike. Poznato je da je popravljana još u 15. stoljecu, a 1498. godine ponovo ju je posvetio modruški biskup. Kapela se nalazi u malenom parku. Kapela Sv. Fabiana i Sebastiana sagradena je u neobaroknom stilu u 19. stoljecu i posvecena svecima zaštitnicima od kuge i kolere. Kapela se nalazi izvan samog Selca.

Kapela Sv. Jurja možda je, kao najstarija, i najzanimljivija. Smjestila se nedaleko Selca, uz cestu prema Bribiru, na mjestu prapovijesne gradine ciji se ostaci još uvijek mogu vidjeti. Opcenito se vjeruje da je nastala u razdoblju predromanike, u 9. ili 10. stoljecu. Obnovom u 12. stoljecu dobila je novo procelje i još pojedine dijelove. Oštecena je u 2. svjetskom ratu, a obnovljena tek krajem prošlog stoljeca. Tijekom te obnove došlo se do zanimljivih otkrica - crkva je izvorno bila pokrivena antickim tegulama, a još neki elementi ukazuju da bi mogla biti starija nego se mislilo, gradena u vrijeme bizantske vladavine u 6. stoljecu. Ovome u prilog ide i narodna predaja, po kojoj su je "gradili Grci".

Turisticka ponuda, plaže, zabava u Selcu

Selce je danas službeno prigradsko naselje grada Crikvenice. S Crikvenicom je povezano prekrasnom šetnicom i zapravo je teško naci prirodnu granicu izmedu dva mjesta. Slicna situacija kao i s Dramljem na sjevernoj strani Crikvenice.

Gotovo cijela obala Selca zapravo su plaže. Neke uredene i s bogatom ponudom dodatnih sadržaja, a neke prirodne. Tri selacke plaže ponose se Plavim zastavama. More je vrlo cisto na cijeloj selackoj obali. Selce obiluje kaficima i drugim ugostiteljskim objektima, a neke od njih naci cete i na samim plažama.

U Selcu djeluje ronilacki klub, koji organizira tecajeve ronjenja, od pocetnih do naprednih, a pruža i sve potrebne usluge gostima, roniocima.

Ljubitelji nocnih izlazaka i diskoteka nece biti oduševljeni ponudom u Selcu. Kako Selcani kažu, Selce svojim gostima nudi miran odmor, bez buke i galame. No, ne zaboravite da je Crikvenica blizu. Do nje se možete i prošetati, a tamo cete naci sve što želite.

Tijekom turisticke sezone u Selcu se organiziraju brojne manifestacije, dogadanja i fešte, gotovo svakodnevno.

Ribarska fešta na rivi organizira se jednom tjedno, a tu su i manifestacije Ribolov s gostima, Jedrenje s gostima i Bocanje s gostima. Sredinom srpnja održava se manifestacija pod nazivom «(Sr)etno Selce», kada se Selce predstavlja gostima u svom tradicionalnom ruhu, prezentirajuci svoju kulturnu baštinu, stare obicaje, tradicionalne zanate, autohtone proizvode, te stare delicije lokalne kuhinje.

Selce je dobitnik brojnih nagrada, kako od Turisticke zajednice, tako i od drugih institucija, za dostignuca u turistickoj ponudi, cistocu i uredenost mjesta i plaža, cistocu mora.

Smještaj u Selcu u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Selce - želite li Vaš odmor provesti u Selcu, u našoj ponudi za smještaj su Vam na raspolaganju apartmani. Selce ima lijepe plaže i mogucnost kvalitetne rekreacije.

U slijedecim mjestima u blizini su Vam na raspolaganju apartmani: Crikvenica (0 km od Selca), Bribir (5 km od Selca), Novi Vinodolski (7 km od Selca), Dramalj (8 km od Selca), Jadranovo (13 km od Selca), Klenovica (15 km od Selca), Smokvica (16 km od Selca), Šmrika (16 km od Selca). U Senju su Vam takoder na raspolaganju apartmani kod privatnih iznajmljivaca, od Selca je udaljen 29 km, a u mjesta Šilo i Klimno na otoku Krku morske udaljenosti oko 4,5 km, možete stici za 10 min brzim camcem iz Crikvenice.

PONUDA SMJEŠTAJA U BLIZINI:

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Selce i crikveničku rivijeru
apartmani Crikvenica apartmani Šmrika apartmani Kraljevica apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Selce apartmani Grižane apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Smokvica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Klimno - Otok Krk apartmani Šilo apartmani Malinska apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Krk apartmani Senj
Na vrh stranice