1. Apartmani Hrvatska
  2. Šibenska rivijera
  3. Apartmani Vodice
  4. Aktivni odmor i plaže u Vodicama

Plaže u Vodicama

U Vodicama su kilometri lijepih i održavanih plaža s bogatom dodatnom ponudom. Plaže se nastavljaju jedna na drugu praktički duž cijele obale Vodica, s izuzetkom prostora gdje je marina. Naći ćete ovdje šljunčanih, stjenovitih, popločanih ili betoniranih dijelova, kao i vrlo sitnog šljunka, gotovo pijeska.

Vodice su jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na Jadranu, pa Vas stoga moramo upozoriti – dolazite li u Vodice u jeku sezone, očekujte velike gužve na plažama, bez obzira što ovdje govorimo o kilometrima plaža. U sezoni se u Vodicama zna naći i do 8 puta više turista nego što Vodice imaju stanovnika.

Vodičkim plažama zaista se nema što za prigovoriti, a tako bogatu ponudu dodatnih sadržaja malo gdje drugdje ćete pronaći. Na plaži Vam neće biti dosadno – uspijete li pronaći svoje mjesto. Uostalom, turisti većinom dolaze u Vodice zbog zabave, noćnog života, raznolikosti sadržaja.

Oni koji traže mirnije plaže s manje ljudi, zaputit će se na neku plažu izvan Vodica, kako to i sami Vodičani često čine. Već u Srimi, ili na Srimi, kako ovdje kažu, gužva će biti manja, no mnogi će na kupanje na Prvić, u Tribunj, Jadriju, pa i dalje.

Plava plaža

Vjerojatno najpopularnija plaža u Vodicama, Plava plaža, duga je nekoliko kilometara i proteže se od poluotoka Punta prema Tribunju. Većim je dijelom šljunčana ili betonirana, no naći ćete i stjenovitih dijelova. Uz veći dio plaže može se naći hlada pod borovima.

Plaža se ponosi Plavom zastavom, bogatom ponudom dodatnih sadržaja, a osvježenje možete potražiti u nekoliko kafića ili lounge barova. Tu su i restorani, kao i kiosci s brzom hranom.

Dugi plićak čini Plavu plažu vrlo pogodnom za obitelji s djecom.

Gužva u sezoni? Da. Uglavnom, što bliže Punti, to veća.

Plaža Hangar

Plaža Hangar ili Olympia, kako je neki zovu prema obližnjem hotelu, nalazi se nasuprot marine i od nje se proteže prema jugoistoku do plaže hotela Imperial.

Ova široka šljunčana plaža s popločanim dijelovima osobito je popularna među mladima. Od dodatnih sadržaja tu je odbojka na pijesku, dječje igralište, najam pedalina, vodeni tobogan, jet ski i još mnogo toga. Naravno i na njoj ćete naći kafiće, barove, klubove, restorane.

Plaža Imperial

Plaža Imperial nalazi se ispred istoimenog hotela i odmah je do plaže Hangar.

I ovo je šljunčana plaža s dijelovima popločenim betonskim pločama. Ponuda dodatnih sadržaja odlična je i ovdje – vodeni tobogan, trampolin, stolni tenis, parasailing, beach bar, itd.

Plaža Srima

Želite li izbjeći gužve vodičkih plaža, plaža Srima je prvo i tek djelomično rješenje. Srima je tu, odmah uz Vodice, pa će se mnogi iz Vodica zaputiti na kratku šetnju do ove plaže.

Plaža Srima je novouređena plaža po najvišim standardima s ciljem dobivanja Plave zastave, koju je i dobila. Tu su, naravno, razni dodatni sadržaji za odrasle i za djecu, a u neposrednoj blizini naći ćete nogometno i košarkaško igralište. Plaža Srima u potpunosti je prilagođena osobama s invaliditetom.

Aktivni odmor u Vodicama

Predstavite Vašu ponudu

Upotpunjuje li Vaša ponuda mogućnosti aktivnog odmora u Vodicama? Nudite li rekreativne ili sportske sadržaje, najam rekvizita, opreme, terena, trening ili slično?

Predstavite svoje usluge onima koji odmor u Vodicama žele provesti aktivno!

Za sve informacije i uvjete kontaktirajte nas e-mailom ili na telefon 01/4818 818.

Kao i u svim ostalim segmentima turističke ponude, Vodice će svima koji odmor žele provesti aktivno ponuditi samo najbolje.

O mogućnostima za šetnju, trekking i biciklizam u Vodicama zapravo smo sve već rekli govoreći o znamenitostima u Vodicama i vodičkom polju. Bicikl, naravno, u Vodicama možete na više mjesta unajmiti.

Ljubitelji trčanja ili biciklizma s malo više natjecateljskog duha u Vodicama mogu sudjelovati u nekoliko utrka raznih težina.

Na vodičkim plažama možete se baviti raznim sportovima i aktivnostima na vodi, od onih klasičnih, do onih više adrenalinskih. Možete ovdje zaigrati odbojku na pijesku, tenis, stolni tenis, a u Vodicama ćete naći terene za mnoge sportove. Više ronilačkih centara roniocima će ponuditi sve potrebno za uživanje u vodičkom podmorju, a za one koji tek žele probati čari ronjenja, tu su organizirani tečajevi.

U vodičkim hotelima naći ćete teretane, razne fitness i wellness programe, masaže, aerobic i slično.

Šibenski i vodički akvatorij zbog čitavog niza prekrasnih otoka i otočića, kao i kristalno čistog mora pravi je raj za nautičare. Sve što im je potrebno, nautičari će pronaći u dobro opremljenoj marini u Vodicama, koja je nositelj Plave zastave.

Bikeri neće propustiti tradicionalni moto susret, popraćen raznim sadržajima.

Krenite na izlet iz Vodica!

Organizirate izlete iz Vodica?

Predstavite Vašu ponudu na pravom mjestu, upravo onima koji traže organizirani izlet iz Vodica!

Za sve informacije i uvjete kontaktirajte nas e-mailom ili na telefon 01/4818 818.

Vodice su upravo sjajno polazište za razne izlete. Bez obzira uživate li u prirodnom ljepotama, kulturno-povijesnim znamenitostima, ili Vam je već ideja izleta, putovanja i upoznavanja novih ljudi i krajeva dovoljna sama po sebi, kamo god iz Vodica krenuli, ubrzo ćete naići na nešto zanimljivo.

Svega nekoliko kilometara od Vodica udaljene su prirodne ljepote od kojih zastaje dah, stari gradovi burne prošlosti, izuzetno značajni arheološki lokaliteti…

"Preko puta" je otok Prvić, a na njemu dva lijepa mjesta s nekoliko zanimljivih znamenitost. Odlazak na kupanje na Prvić također nije loša ideja, to mnogi Vodičani rade. Tamo ćete jednostavno stići brodom koji povezuje Vodice s Prvićem, Zlarinom i Šibenikom, a ta linija plovi nekoliko puta dnevno.

Šibenik je od Vodica udaljen tek nešto više od 10 km, a to je najstariji hrvatski grad, prepun znamenitosti koje vrijedi vidjeti. U Šibenik možete stići i autobusom lokalnog javnog prijevoza, koji vozi vrlo često. Dulje će trajati put brodom kojeg smo već spomenuli, no bit će i poseban doživljaj.

Što smo mislili kada smo rekli "najstariji hrvatski grad"? U Hrvatskoj postoje gradovi mnogo stariji od Šibenika, no oni su nastali u antici ili ranije. Šibenik je, koliko je poznato, najstariji grad kojeg su osnovali Hrvati. Već i nedaleki Zadar više je tisuća godina stariji od Šibenika. Kada već spominjemo Zadar, eto još jedne ideje za dobar izlet. Ljubitelji prirode usput će svakako posjetiti i Park prirode Vransko jezero.

U blizini Vodica dva su nacionalna parka čija će vas ljepota oduševiti – NP Krka i NP Kornati. Ove nacionalne parkove možete posjetiti samostalno, doduše, Kornati su otočje, pa tamo samostalno mogu stići tek nautičari. Ipak, naša je preporuka pregledati ponudu izleta u ove nacionalne parkove, koje razne agencije u Vodicama nude, pa odabrati neki po Vašem ukusu.

APARTMANI HRVATSKA NA
FACEBOOKU I GOOGLE+

Facebook Google+

Nešto smo pogriješili? Nešto važno izostavili, ili propustili kakvu zanimljivu činjenicu? Javite nam e-mailom!
Rado ćemo čuti Vaše primjedbe, prijedloge, pohvale ili kritike!

Tekstovi na www.apartmani-hrvatska.com su autorska djela te posjeduju subjektivnu originalnost (izvornost).
www.apartmani-hrvatska.com polaže autorska prava na sve tekstualne sadržaje objavljene na ovim internet stranicama.
Svako neovlašteno kopiranje teksta povlači za sobom kaznenu i građansko-pravnu odgovornost kako po domaćem tako i po međunarodnom pravu.
Kopiranje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

www.apartmani-hrvatska.com ne želi povrijediti ničija autorska prava ili narušiti nečiji privatni život, pa ako smatrate da su na neki način povrijeđena Vaša ili tuđa prava, molimo da nas upozorite kako bismo eventualne propuste ispravili u najkraćem mogućem roku.
Možete nas kontaktirati putem e-maila

Copyright © 2001. - 2019. Apartmani Hrvatska, KOIMA d.o.o. . Sva prava pridržana.

Na vrh stranice