1. Apartmani Hrvatska
  2. Šibenska rivijera
  3. Apartmani Vodice
  4. Zabava i događanja u Vodicama

Zabava, noćni život i događanja u Vodicama

Turistička ponuda Vodica zaista je potpuna. Zahvaljujući brojnim i raznolikim zabavnim sadržajima, manifestacijama, kafićima i klubovima, restoranima, događanjima, u Vodicama će svatko, bez obzira na ukus, pronaći upravo ono što traži.

Ipak, Vodice su danas najpopularnije odredište među mladima, željnim uzbudljivog noćnog života i zabave. Znači li to da su Vodice težište svoje turističke ponude stavile upravo na ovaj segment? Zapravo ne, rekli bismo. Turistička ponuda Vodica vrlo je raznolika i ujednačena. Mnoga druga turistička odredišta mladima ne nude dovoljno, Vodice nude i samim time dolaze u prvi plan.

Noćni život u Vodicama

Tipičan večernji izlazak u Vodicama često će započeti već na plaži, u nekom od popularnih lounge barova ili klubova, nastaviti se u jednom od mnogobrojnih vodičkih kafića ili restorana i završiti u noćnom klubu ili diskoteci.

Za uzbudljiv noćni život u Vodicama pobrinut će se nekoliko vodičkih noćnih klubova, pa će mladi i ovdje imati izbor, ovisno o glazbenom ukusu i dnevnom programu u klubovima.

Jedan od tih klubova, Hacienda, danas je među najpoznatijim noćnim klubovima i diskotekama ne samo u Vodicama, već i u Hrvatskoj. Često će ugostiti razne domaće i strane zvijezde, kao i svjetski popularne DJ-e. Nalazi se uz Jadransku magistralu oko 2 km od Vodica, a do njega možete stići organiziranim i besplatnim prijevozom iz Vodica.

Mnogi mladi iz obližnjeg i od Vodica znatno većeg Šibenika često će se na večernji izlazak zaputiti upravo u Vodice, što dovoljno govori o kvaliteti noćnog života u Vodicama. Ponajprije zbog njih autobus javnog prijevoza iz Vodica u Šibenik vozi par puta i u kasnim noćnim (ili ranim jutarnjim) satima.

U vodičkim klubovima prevladava moderna elektronska glazba, no i oni s drugačijim glazbenim ukusom uvijek će pronaći nešto za sebe.

Događanja u Vodicama

Različite kulturne, zabavne, sportske, gastronomske i edukativne manifestacije i događanja održavaju se u Vodicama tijekom cijele godine. Znatno ih je manje zimi, a već nakon Uskrsa počinju se "zahuktavati", da bi u lipnju, a osobito srpnju i kolovozu praktički svakoga dana mogli pronaći nešto, ponekad i birati između više događanja toga dana.

Već u prvoj polovici lipnja Vodice tradicionalno ugošćuju CMC Festival, najveći festival domaće zabavne i pop glazbe, na kojem će domaće zvijezde predstaviti svoje najnovije hitove.

Za ljubitelje tradicionalne dalmatinske klapske glazbe tu je manifestacija Klapske večeri srijedom, koja se tijekom sezone održava svake srijede.

U drugoj polovici srpnja, još od 2003. godine, održava se Vodice Jazz & Blues Festival, te Vodice i Obala Vladimira Nazora na nekoliko dana postaju središnje mjesto u Hrvatskoj za sve zaljubljenike u ovu vrstu glazbe. Na festivalu nastupaju hrvatski i strani jazz glazbenici, a ulaz je besplatan.

Ribarska večer pučka je fešta koja se održava nekoliko puta tijekom turističke sezone. Na njoj dobre domaće hrane, glazbe i zabave nikada neće nedostajati.

Vodička fešta je najveća pučka fešta u Vodicama. Održava se u samom vrhuncu sezone, , a mnogi će se samo zbog nje zaputiti u Vodice čak i iz udaljenijih krajeva. Uvijek će tu biti nastupi poznatih glazbenika, vrhunski dalmatinski specijaliteti i kvalitetno domaće vino, vatromet i nezaboravna zabava do ranih jutarnjih sati.

Bakanalije smo već spomenuli govoreći o znamenitostima Vodica. To je zabavna, edukativna i gastronomska manifestacija u organizaciji , koja se više puta godišnje održava na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica, gdje se nalazila antička Arauzona. Bakanalije će Vas nakratko odvesti u antičko doba, upoznati s tadašnjim načinom života i običajima.

Ulični festival prvi je put održan 2016. godine. Razni vodički umjetnici i izvođači na izvrstan su način unijeli dodatnu živost u Vodice i staru gradsku jezgru, pa vjerujemo kako će se ovaj festival nastaviti i sljedećih godina.

Bio je ovo tek naš uži izbor događanja u Vodicama, no već iz njega potpuno je jasno – radi se o raznolikoj i sadržajnoj ponudi u kojoj će svatko pronaći nešto po svom ukusu.

Gastronomska ponuda u Vodicama

U Vodicama ćete pronaći čitav niz kvalitetnih restorana i konobi, koje će Vam na najbolji način predstaviti bogatstvo tradicionalne domaće, dalmatinske i mediteranske kuhinje.

Naravno, ovdje možete uživati i u poznatim jelima i specijalitetima internacionalne kuhinje, a naći ćete i nekoliko kvalitetnih pizzerija i restorana brze hrane.

APARTMANI HRVATSKA NA
FACEBOOKU I GOOGLE+

Facebook Google+

Nešto smo pogriješili? Nešto važno izostavili, ili propustili kakvu zanimljivu činjenicu? Javite nam e-mailom!
Rado ćemo čuti Vaše primjedbe, prijedloge, pohvale ili kritike!

Tekstovi na www.apartmani-hrvatska.com su autorska djela te posjeduju subjektivnu originalnost (izvornost).
www.apartmani-hrvatska.com polaže autorska prava na sve tekstualne sadržaje objavljene na ovim internet stranicama.
Svako neovlašteno kopiranje teksta povlači za sobom kaznenu i građansko-pravnu odgovornost kako po domaćem tako i po međunarodnom pravu.
Kopiranje bilo kojeg dijela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

www.apartmani-hrvatska.com ne želi povrijediti ničija autorska prava ili narušiti nečiji privatni život, pa ako smatrate da su na neki način povrijeđena Vaša ili tuđa prava, molimo da nas upozorite kako bismo eventualne propuste ispravili u najkraćem mogućem roku.
Možete nas kontaktirati putem e-maila

Copyright © 2001. - 2019. Apartmani Hrvatska, KOIMA d.o.o. . Sva prava pridržana.

Na vrh stranice