1. Apartmani Hrvatska
  2. Zadarska rivijera
  3. Apartmani Petrčane

Apartmani Petrčane - smještaj u Petrčanima kod privatnih iznajmljivača

Apartmani Petrčane - smještaj kod privatnih iznajmljivača u popularnom sjevernodalmatinskom turističkom odredištu Petrčanima. Želite li Vaš odmor provesti u Petrčanima, u našoj ponudi na raspolaganju su Vam kuća za odmor, sobe i apartmani. Petrčane, njegove znamenitosti, plaže, noćni život i događanja, gastronomsku ponudu, te mogućnosti za aktivni odmor ukratko ćemo Vam predstaviti ovim člankom.

Petrčane su naselje i lučica s oko 600 stanovnika, smješteno uz istoimenu uvalu koju zatvaraju dva rta, Punta Skala i Punta Radman. Nalaze se na obali Zadarskog kanala između Zadra i Nina.

Osobe Ljubimci Internet Klima
Apartmani Petrčane KEŠINA SNJEŽANA
KEŠINA SNJEŽANA
Apartmani Petrčane  APARTMAN MARINA
APARTMAN MARINA
1
1

Povijest i znamenitosti Petrčana

Pisani dokumenti Petrčane prvi put spominju 1070. godine kao posjed zadarskih samostana sv. Krševana i sv. Platona, a naselje je najvjerojatnije nastalo u 10. stoljeću.

Petrčane je teško stradalo u vrijeme Ciparskog rata početkom 70-tih godina 16. stoljeća, pa je iz ranijih razdoblja malo ostalo. Ipak, tu su relativno dobro sačuvani ostaci vrlo zanimljive crkve Sv. Bartula, jugoistočno od Petrčana, uz more. Nekada se uz nju nalazio zaselak Bartulac, koji je po njoj i dobio ime.

Crkva Sv. Bartula bila je jednobrodna romanička crkva presvođena bačvastim svodom i s polukružnom apsidom, sagrađena u 12. ili 13. stoljeću. Njena osobita zanimljivost jest činjenica da je bila crkva – tvrđava, koju i danas ovdje nazivaju Kulina.

Zidovi Kuline su masivni, a još je masivniji zvonik uz pročelje, gotovo kvadratnog tlocrta, izgrađen u punoj širini crkvenog broda. Na njegovom prvom i drugom katu su otvori, puškarnice. Crkva je bila oslikana freskama, čiji se ostaci i danas mogu uočiti. U 19. stoljeću pretvorena je u stambeni objekt.

Kulina je najvjerojatnije bila prva župna crkva koju su Petrčane imale. Početkom 17. stoljeća su u novu župnu crkvu podigli benediktinci iz Zadra u središtu Petrčana.

Današnja župna crkva Sv. Ivana i Pavla podignuta je 1874. godine. Ona je jednobrodna, s dograđenom sakristijom. Do 1959. godine imala je zvonik na preslicu, a tada je sagrađen novi, visok 8 metara, u kojem su danas tri zvona.

Što još od znamenitosti i kulturno-povijesnih spomenika vrijedi vidjeti u Petrčanima i neposrednoj okolici? Svakako staru jezgru naselja, s nekoliko lijepih primjera tradicionalnog dalmatinskog pučkog graditeljstva, te uskim, romantičnim, tipičnim uličicama mediteranske arhitekture. Dakako, ne propustite posjetiti Zadar i Nin, tek koji kilometar udaljene od Petrčana, gradove s tri tisućljeća povijesti i bogate kulturno-povijesnim znamenitostima.

Petrčane danas - sve popularnije turističko odredište

Nekada mjesto ribara i težaka, Petrčane su danas popularno turističko odredište.

Iako se turizam u Petrčanima razvija već više od pola stoljeća, osobitu popularnost je naselje steklo u novije vrijeme svojim festivalima elektronske glazbe, koji su osobito omiljeni među posjetiteljima iz Velike Britanije. Jedan od najpopularnijih, Garden Festival, ne održava se više u Petrčanima, no iz godine u godinu tu su drugi, veći ili manji festivali.

Dakako, bit će tu i raznih pučkih i ribarskih fešti, kulturnih i sportskih događanja, koncerata… za svačiji ukus ponešto.

Smještaj - hoteli, kampovi i apartmani Petrčane

Iako malo mjesto, Petrčane već niz godina ugošćuje brojne i često vrlo zahtjevne goste iz Europe i cijelog svijeta. Tome je prilagođena i ponuda smještajnih kapaciteta, pa ćete ovdje naći sve - hotele, kampove, pansione, luksuzne vile za odmor.

Ipak, najbrojniji su smještajni kapaciteti kod privatnih iznajmljivača smještaja, kuće, sobe, apartmani. Petrčane i njegovi iznajmljivači prate suvremene turističke trendove, pa će svom gostu ponuditi samo najbolje i po prihvatljivoj cijeni.

Tražite vrhunski luksuz, ili Vam je cijena važan čimbenik u odabiru smještaja? Petrčane ima vile, sobe i apartmane upravo za Vas. Svima je zajedničko jedno - apartmani u Petrčanima moderno su opremljeni, te brižno i kvalitetno održavani.

Plaže i aktivni odmor u Petrčanima

Bez obzira kakve plaže volite, u Petrčanima ćete pronaći onu baš po Vašem ukusu. Šljunčane, pješčane, stjenovite, popločane ili betonirane, plaže s raznolikom ponudom dodatnih sadržaja ili pak intimnije prirodne plaže, sve to ima u Petrčanima. Većina njih je s blagim ulazom u more, te su tako vrlo pogodne za obitelji s djecom, a također će se uz većinu naći prirodnog hlada u obližnjoj borovoj šumi.

Uz šetnice i biciklističke staze tu su igrališta za odbojku na pijesku, nogomet, rukomet, košarku, mini golf, te tenis, prvenstveno u sklopu hotelskih kompleksa, gdje ćete također naći saune, fitness i wellness centar, te usluge masaže.

Gastronomska ponuda i tradicionalna kuhinja Petrčana

Tradicionalna kuhinja u Petrčanima tipična je dalmatinska, mediteranska. Ovdje ćete uživati u ribljim specijalitetima i plodovima mora, no također i u vrhunski spremljenim mesnim specijalitetima, a sve to uz nezaobilazno domaće maslinovo ulje i samoniklo dalmatinsko začinsko bilje.

Nekoliko restorana i konobi u Petrčanima nadaleko su poznati i na najbolji će Vam način predstaviti tradicionalnu gastronomsku ponudu ovog kraja u ugodnom, često također tradicionalnom dalmatinskom ambijentu, te uz ljubazno osoblje, koje će Vam rado pomoći pri nimalo lakom izboru među mnogobrojnim ukusnim jelima.

Mnogi će Petrčane proglasiti svojom omiljenom destinacijom. Netko će kao razlog navesti festivale i mogućnosti zabave, netko prekrasne plaže, dok će mnogi istaknuti upravo kvalitetnu gastronomsku ponudu. Svi će biti u pravu.

Kako doći u Petrčane?

Dolazite li automobilom u Petrčane autocestom A1, vjerojatno je najbolje autocestu napustiti na čvoru Zadar I, te nastaviti Jadranskom magistralom do Zadra, a zatim državnom cestom D 306 do Petrčana. Druga je mogućnost skrenuti s Jadranske magistrale prema Ninu, pa kod Nina prema Petrčanima.

Međugradske autobusne linije za Petrčane voze samo u ljetnim mjesecima, no mjesto je vrlo dobro povezano sa Zadrom lokalnom javnim autobusnim prijevozom tijekom cijele godine, koji vozi sa zadarskog autobusnog kolodvora. U Zadar možete stići međugradskim i međunarodnim autobusnim linijama, vlakom, brodom ili zrakoplovom. Posjetiteljima iz središnje i južne Italije zanimljiva bi mogla biti trajektna linija Ancona – Zadar.

Najbliža međunarodna zračna luka je zadarska, udaljena od Petrčana 22 kilometra. U ljetnim mjesecima tamo leti i nekoliko niskotarifnih avioprijevoznika, povezujući Zadar s tridesetak europskih gradova. U zračnoj luci možete unajmiti automobil ili organiziranim prijevozom stići do zadarskog autobusnog kolodvora.

Smještaj u Petrčanima u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam sa zadovoljstvom mogu ponuditi smještaj u Petrčanima. Na raspolaganju su kuća za odmor, sobe i apartmani kod privatnih iznajmljivača.

U ponudi smještaja na našem portalu, uvjereni smo, naći će se apartmani baš po Vašem ukusu, a izravni kontakt s iznajmljivačima jamči najpovoljniju cijenu najma, bez ikakve agencijske provizije.

U blizini Vam smještaj možemo ponuditi u sljedećim mjestima i gradovima: Kožino, Zaton, Nin i Zadar. Kožino je od Petrčana udaljeno oko 4 km, a tamo su na raspolaganju apartmani kod privatnih iznajmljivača. U Ninu (9 km od Petrčana) i Zadru (11 km od Petrčana) možemo Vam ponuditi sobe i apartmane, dok su u Zatonu (6 km od Petrčana) na raspolaganju kuća za odmor, sobe i apartmani.

Smještaj u blizini Petrčana

Apartmani Zadar Apartmani Vir Apartmani Privlaka Apartmani Sabunike Apartmani Nin Apartmani Zaton Apartmani Petrčane Apartmani Kožino Apartmani Bibinje Apartmani Sukošan Apartmani Sv. Petar na Moru Apartmani Turanj Apartmani Sv. Filip i Jakov Apartmani Biograd Apartmani Pakoštane Apartmani Drage Apartmani Murter Apartmani Pirovac Apartmani Vrsi Apartmani Ljubač Apartmani Rtina Apartmani Ražanac Apartmani Novigrad dalmatinski Apartmani Karin, Crna Punta Apartmani Rovanjska Apartmani Posedarje Apartmani Maslenica Apartmani Ribnica, Kruševo Apartmani Seline Apartmani Starigrad Paklenica Apartmani Rivanj, otok Rivanj Apartmani Ugljan Apartmani Lukoran Apartmani Preko Apartmani Kali Apartmani Kukljica Apartmani Ždrelac, otok Pašman Apartmani Banj, otok Pašman Apartmani Dobropoljana, otok Pašman Apartmani Neviđane, otok Pašman Apartmani Mrljane Apartmani Pašman Apartmani Kraj, otok Pašman Apartmani Tkon Apartmani Rava Apartmani Sali Apartmani Kornati