www.apartmani-hrvatska.com POČETNA MARKETING INFO LOGIN
     
www.apartmani-hrvatska.com
turistički vodič o mjestu JADRANOVO
www.apartmani-hrvatska.com

Jadranovo

Jadranovo je mjesto s nešto manje od 1.200 stanovnika, u Kvarnerskom zaljevu, na Crikveničkoj rivijeri. Mjesto je tek 8 km udaljeno od središta Crikvenice kojoj administrativno pripada.

Povijest i znamenitosti

Najstariji tragovi naselja na području Jadranova potječu iz mlađeg kamenog doba. Arheološki lokalitet Lokvišće, smješten u uvali Lokvišće, kojeg svakako valja posjetiti, iz rimskog je doba s restauriranim ostacima zgrada i to je najstariji spomenik kulture u Jadranovu. Na lokalitetu je pronađen velik broj razbijenih amfora, što ukazuje na postojanje male luke i skladišta. U uvali Lokvišće nalazi se i jedan prirodni fenomen – ljekovito blato koje ima balneološke kvalitete i koristi se za ublažavanje reumatskih tegoba.

U 8. i 9. stoljeću područje naseljavaju Hrvati iz Dalmacije. Mjesto je na karti iz 1426. godine označeno kao Sveti Jakov. To ime mjesto nosi sve do 1954. godine, kada se građani na referendumu, birajući između 5 ponuđenih imena, odlučuju za ime Jadranovo.

Crkva Sv. Jakova izgrađena je početkom 19. stoljeća. Građena je u više etapa. Najprije kao kapelica, a 1812. dozidana je lađa crkve. Građena je od kamena, u romaničkom stilu.

Jadranovo ima jednu od rijetkih preostalih tunera na Kvarneru. Tunolov je bio važna aktivnost kvarnerskih ribara. Na mjestima zadržavanja tune u zaljevima ili mjestima njihova prolaska, postavljale su se stajaće mreže s ljestvama i promatračnicom za praćenje kretanja jata, tunere.

Turistička ponuda

Donedavno Jadranovo je bilo prvenstveno mjesto ribara i zidara. Danas su stanovnici najviše okrenuti turizmu, koji se u Jadranovu počinje razvijati od sredine 30-tih godina prošlog stoljeća. Iako Jadranovo nema hotela, privatni smještaj, apartmani i sobe privatnih iznajmljivača, može primiti i do 3.000 gostiju.

Netaknuta priroda karakteristična je za Jadranovo. Mirne uvale i prirodne plaže, prekrasno čisto more, borove šume prošarane šumskim stazama, šetnica uz more i mnoge druge prirodne ljepote predstavljat će potpuni odmor za dušu i tijelo.

Jadranovo je vrlo malo mjesto, pa očekivano, noćni život nije osobito bogat. Ne zaboravite, međutim, da do Crikvenice ima samo 8 km, a tamo će svatko naći nešto za sebe. U Jadranovu ćete naći nekoliko kvalitetnih restorana i konoba, svakako probajte domaće specijalitete. Tijekom ljetnih mjeseci u Jadranovu se često organiziraju razni događaji i fešte.

Dolazak u Jadranovo

Zbog blizine Rijeke, dolazak u Jadranovo je moguć, osim automobilom, i drugim prijevoznim sredstvima. Osobito valja naglasiti da je Jadranovo bliže riječkoj međunarodnoj zračnoj luci nego sama Rijeka.

APARTMANI U MJESTU JADRANOVO
apartmani JADRANOVO
KUKULJAN MARIJA
JADRANOVO
apartmani JADRANOVO
APARTMANI - IVANICA - VL. KATICA RAČKI BRAJDIĆ
JADRANOVO
apartmani JADRANOVO
APARTMANI HAVISCE 
JADRANOVO
apartmani JADRANOVO
KLAIĆ DUBRAVKO
JADRANOVO
apartmani JADRANOVO
 APARTMANI DUDA
JADRANOVO

Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana

Tekstovi na www.apartmani-hrvatska.com su autorska djela te posjeduju subjektivnu originalnost (izvornost).
www.apartmani-hrvatska.com
polaže autorska prava na sve tekstualne sadržaje objavljene na ovim internet stranicama.
Svako neovlašteno kopiranje teksta povlači sa sobom kaznenu i građansko pravnu odgovornost kako po domaćem tako i po međunarodnom pravu.
Kopiranje bilo kojeg dijela sitea, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
www.apartmani-hrvatska.com ne želi povrijediti ničija autorska prava ili narušiti nečiji privatni život, pa ako smatrate da je na neki način došlo do povrijede Vaših ili tuđih prava molimo da nas upozorite kako bismo eventualne propuste ispravili u najkraćem mogućem roku.
Možete nas kontaktirati putem e-maila
Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana