www.apartmani-hrvatska.com POČETNA MARKETING INFO LOGIN
     
www.apartmani-hrvatska.com
turistički vodič o mjestu UMAG
www.apartmani-hrvatska.com

Umag

Umag je prvi grad po ulasku u hrvatski dio Istre sa sjeverozapadne strane. Mjesto je to s preko 12.000 stanovnike, duge i burne prošlosti. Još su rimski antički vladari otkrili ljepotu ovog kraja, te sagradili tu svoje vile i ljetne rezidencije, smještene uz samo more.

Umag je ipak, čini se, nastao drugačije. Još i prije dolaska Rimljana tu je postojalo naselje keltskog imena Sepomaia. Često napadano, a konačno razoreno od strane neretljanskih gusara 876. godine, preživjeli stanovnici se sele na otok koji je uskim kanalom odijeljen od kopna, S vremenom i nasipavanjem, otok postaje poluotok i tu nastaje današnji grad Umag.

Sepomaia viva

Ljubitelji povijesti neće propustiti međunarodni festival antike Sepomaia viva, koji se svakog ljeta održava u Umagu., kada se stari dio Umaga na tri dana pretvori u antički grad. U ovom nezaboravnom putovanju kroz vrijeme upoznat ćete kulinarstvo i kostime antičkih vremena, stare zanate, antičke plesačice i gladijatore.

Znamenitosti

Svakako posjetite i Muzej grada Umaga, smješten u najstarijoj očuvanoj građevini u Umagu, obrambenoj kuli iz 13. stoljeća, tzv. Biskupskoj palači. U Župnoj crkvi Uznesenja Marijina i Sv. Peregrina naći ćete brojne relikvije i nalaze iz duge povijesti Umaga. U blizini je i gradska cisterna, nekada glavni izvor pitke vode za grad Umag, a u zid utisnutu vidjet ćete misterioznu metalnu kuglu. Vjeruje se da se radi o topovskoj kugli koju su Genovljani ispalili na grad u svom napadu 1370. godine. U tom napadu Umag, tada dio Mletačke Republike, teško je stradao i uništen je ondašnji gradski arhiv.

Umag – grad za aktivni odmor

Umag je svakog ljeta domaćin poznatom ATP turniru, te se u to doba u gradu okupe brojne zvijezde iz svijeta tenisa, ali i drugih sportova, poznati iz svijeta show-businessa, politike, gospodarstva… Tenis i popratna događanja, kojih je u to vrijeme mnogo, u grad privuku i preko 70 tisuća gostiju. Volite li takav tip gužve i zabave, ne propustite. Tražite li pak više mira, posjetite Umag u neko drugo vrijeme.

Iako prvenstveno teniski grad, Umag će svojim posjetiteljima, ljubiteljima sporta i rekreacije, ponuditi brojne i kvalitetne sadržaje iz mnogih sportova, kako onih vezanih uz more, tako i, nazovimo to, više «kontinentalnih». Ljubitelji sporta zasigurno neće pogriješiti odaberu li Umag za svoje odredište za godišnji odmor.

Plaže i gastronomija

Čistoći i uređenju plaža Umag posvećuje puno pozornosti. Plaže su bogato opremljene, uređene, a mnoge i nosioci Plavih zastava, priznanja koje jamči vrhunsku kvalitetu i čistoću mora.

Istarska gastronomija nadaleko je poznata i o njoj ne treba trošiti riječi. Nađe li se ipak netko tko bude čitao ove retke, a nije upoznat s temom, jedini dobar savjet je: odmah krenite planirati svoj put u Istru, ne znate što propuštate! Umag obiluje restoranima koji su, kao i mnogi u Istri, shvatili da je put izvrsnosti onaj pravi i odabrali samo vrhunske namirnice, vrhunski način pripreme i tradicionalnu recepturu, koja je već sama po sebi vrhunska. Želite li uživati u tartufima, ribi i plodovima mora, autohtonim vinima, poznatoj istarskoj rakiji biski ili drugim istarskim delicijama spravljenim s ljubavlju i u ugodnom ambijentu, dolaskom u Umag nećete pogriješiti.

Klima

Klimatski je Umag također vrlo zanimljivo mjesto, ugodno za odmor. Iako u području mediteranske klime, kao najsjeverniji grad na hrvatskoj obali, dolazi pod blagi utjecaj alpske klime. Rezultat je izvanredan – ljeta nisu toliko vruća kao drugdje na Jadranu, a noći ugodne za spavanje.

APARTMANI U MJESTU UMAG
apartmani UMAG
BUBNIĆ DANICA
UMAG
apartmani UMAG
BERAČ LINA
UMAG
apartmani UMAG
ŠVERKO SONJA
UMAG
apartmani UMAG
DOZ VALENTINA
UMAG
apartmani UMAG
APARTMAN ZUBIN 
UMAG
apartmani UMAG
APARTMANI FINIDA UMAG 
UMAG
apartmani UMAG
BUBNIĆ VALTER
UMAG
apartmani UMAG
ČIČEK MIRA
UMAG
apartmani UMAG
SLAVUJEVIĆ ZDENKA
UMAG
apartmani UMAG
MARKOVIĆ MIRJANA
UMAG

Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana

Tekstovi na www.apartmani-hrvatska.com su autorska djela te posjeduju subjektivnu originalnost (izvornost).
www.apartmani-hrvatska.com
polaže autorska prava na sve tekstualne sadržaje objavljene na ovim internet stranicama.
Svako neovlašteno kopiranje teksta povlači sa sobom kaznenu i građansko pravnu odgovornost kako po domaćem tako i po međunarodnom pravu.
Kopiranje bilo kojeg dijela sitea, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
www.apartmani-hrvatska.com ne želi povrijediti ničija autorska prava ili narušiti nečiji privatni život, pa ako smatrate da je na neki način došlo do povrijede Vaših ili tuđih prava molimo da nas upozorite kako bismo eventualne propuste ispravili u najkraćem mogućem roku.
Možete nas kontaktirati putem e-maila
Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana