www.apartmani-hrvatska.com POČETNA MARKETING INFO LOGIN
     
www.apartmani-hrvatska.com
turistički vodič o mjestu MUNDANIJE
www.apartmani-hrvatska.com

Mundanije

Mundanije su mjesto na otoku Rabu s nešto više od 500 stanovnika. Smještene na središnjem dijelu otoka, jedino su mjesto na Rabu koje nije na obali, no od mora nisu daleko. Mundanije se nalaze u plodnoj dolini, podno brda Kamenjak, a tek oko 1 km sjeverno od grada Raba, što znači i oko 1 km udaljene od mora i plaže.

Mundanije su bile i ostale poljoprivredni kraj. Stanovnici ovdje nisu podlegli kojekakvim globalizacijskim euforijama, te su, znajući da rade dobro, nastavili raditi ono što su oduvijek radili – proizvoditi prehrambene proizvode na tradicionalan i ekološki način. Time su izbjegli brojna kajanja, te danas žive mirno, zadovoljno i bez stresa, a mirnoća kojom odišu jednostavno se prenosi i na posjetitelje ovog slikovitog mjesta.

Što raditi u Mundanijama?

Odmarajte se, dobro i zdravo jedite, otiđite svakodnevno na kupanje, po mogućnosti svaki dan na drugu plažu, upoznajte brojne znamenitosti obližnjeg grada Raba, posjetite i druga mjesta na otoku, posjetite brojne manifestacije u gradu Rabu i drugim mjestima. Nađete li se 21. rujna u Mundanijama, uživajte u bogatom kulturnom i zabavnom programu koji će mještani prirediti za dan Sv. Mateja, svog zaštitnika. Rujan je ionako idealan za boravak na otoku Rabu – more će biti, bez sumnje, i više nego dovoljno toplo za kupanje, a na plažama neće biti gužve.

Evo našeg prijedloga za dan proveden u Mundanijama: Dobro se naspavajte i probudite kasnije nego posjetitelji razvikanih turističkih odredišta «tamo dolje», uz obalu. Oni moraju žuriti kako bi zauzeli mjesto na plaži koju je nahvalila ova televizijska kuća ili one novine, Vi ne morate. Pojedite zdrav doručak spremljen od domaćih, prirodnih i ekoloških namirnica, uživajući u svakom zalogaju. Nakon doručka, laganom šetnjom se uputite lijepom šetnicom na obližnji vrh Kamenjaka, odakle se pruža prekrasan i nezaboravan pogled na gotovo cijeli otok Rab, ali i šire. Duboko udahnite čist i mirisan mediteranski zrak, osvrnite se lijevo i desno i zapitajte: «Kamo želim ići danas?». Kada odlučite, tamo i krenite. Večer provedite ponovo uživajući u izvrsnoj hrani i dobrom društvu u mundanijskom restoranu, a ako baš morate, prošećite do nekog noćnog kluba u gradu Rabu, onom istom šetnicom koja Vas je dovela na vrh Kamenjaka ujutro, ali u suprotnom smjeru. Ona kroz prekrasan park Komrčar vodi do Raba. Ponovite to i sutra. Nama se ovo čini vrlo kvalitetno provedenim godišnjim odmorom, a Vama?

Gastronomija

Otok Rab poznat je i omiljen među gurmanima. Većina poljoprivrednih proizvoda koje ćete naći na tržnici grada Raba dolazi iz Mundanija. Znate kakva je čovjekova priroda, zar ne? Kada nešto proizvodi za sebe i za prodaju, ono najbolje ostavlja sebi. Nisu ni u Mundanijama ljudi ništa drugačiji.

U Mundanijama ćete naći kvalitetne restorane i konobe, mnogi će ih istaknuti među najboljima na otoku Rabu. Nećemo reći ništa više, uživajte u gastronomskoj ponudi Mundanija, zaista se ima u čemu uživati!

Dolazak u Mundanije

U Mundanije možete doći automobilom dvjema trajektnim linijama. Trajektna linija Stinica – Mišnjak izravna je veza s kopnom. Trajekti na ovoj liniji voze često, osobito u ljeti, a vožnja traje oko 15 minuta. Trajektna linija Valbiska – Lopar veza je s otokom Krkom, koji je s kopnom povezan mostom. Trajekti na ovoj liniji ne voze toliko često, a putovanje traje oko sat i pol.

Iz Rijeke i Zagreba postoje autobusne linije za Rab, a češće su tijekom ljetnih mjeseci. Do grada Raba može se doći iz Rijeke katamaranom.

Najbliže međunarodne zračne luke su riječka, na otoku Krku, i zadarska. U obje ove zračne luke leti nekoliko niskotarifnih zrakoplovnih kompanija iz raznih europskih gradova. U obje zračne luke možete unajmiti automobil, a postoji i mogućnost transfera do Mundanija.

APARTMANI U BLIZINI
MJESTO RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
APARTMENTS P & Z
RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
ANTEŠIĆ SANDRA
RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
KRSTAČIĆ ZLATKO
RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
PAHLJINA ANA
RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
APARTMENTS MIRTA
RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
PREKA ERIKA
RAB-PALIT
apartmani RAB-PALIT
APARTMANI VIDAS-BUTORAC 
RAB-PALIT

Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana

Tekstovi na www.apartmani-hrvatska.com su autorska djela te posjeduju subjektivnu originalnost (izvornost).
www.apartmani-hrvatska.com
polaže autorska prava na sve tekstualne sadržaje objavljene na ovim internet stranicama.
Svako neovlašteno kopiranje teksta povlači sa sobom kaznenu i građansko pravnu odgovornost kako po domaćem tako i po međunarodnom pravu.
Kopiranje bilo kojeg dijela sitea, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
www.apartmani-hrvatska.com ne želi povrijediti ničija autorska prava ili narušiti nečiji privatni život, pa ako smatrate da je na neki način došlo do povrijede Vaših ili tuđih prava molimo da nas upozorite kako bismo eventualne propuste ispravili u najkraćem mogućem roku.
Možete nas kontaktirati putem e-maila
Copyright © 2014 KOIMA d.o.o. www.apartmani-hrvatska.com Sva prava pridržana