Apartmani Belej: privatni smještaj u mjestu Belej na otoku Lošinju

Apartmani Belej - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Belej je selo s nešto manje od 60 stanovnika, smješteno u središnjem dijelu otoka Cresa. Iako na Cresu, administrativno pripada pod grad Mali Lošinj. Stanovništvo se pretežno bavi ovčarstvom.... 

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Belej - Cres Kroatien
apartmani BELEJ - CRES  BUKOVAC IVAN
BUKOVAC IVAN
preporuka za smjestaj u mjestu BELEJ - CRES

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto BELEJ - CRES

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Belej i otok Cres

Zanimljivosti, plaže i turistička ponuda

Belej nije na samoj obali, on se nalazi u unutrašnjosti otoka. Belej će biti idealna destinacija za ljubitelje ruralnog turizma, koji žele odmor provesti u miru i daleko od gužve popularnih turističkih odredišta, no ipak svakodnevno otići na plažu i kupanje. Najbliža plaža od Beleja je udaljena tek 1,5 km, pa se do nje može doći kratkom, laganom i ugodnom šetnjom.

U Beleju možete uživati u zanimljivoj pučkoj arhitekturi starinskih kuća, građenih od kamena, te čistom zraku prožetom mirisima ružmarina, kadulje i drugog aromatičnog bilja, kojim ovdašnji pašnjaci obiluju, a zbog čega je creska janjetina i tako ukusna.

Priroda je čista i prekrasna, čovjekovom rukom tek toliko taknuta što je suhozidima odijelio pašnjake i plodnu zemlju, stvorivši tako u krajoliku zanimljive oblike.

U mjestu se nalazi crkvica Sv. Jurja u kojoj se čuvaju drveni barokni kipovi.

Plaža Koromačna

Plaža je, kako smo već rekli, udaljena tek 1,5 km i do nje iz Beleja vodi asfaltirana cestica. To je plaža Koromačna, jedna od ljepših plaža na otoku Cresu. Oni koji znaju o kakvoj se tu konkurenciji radi, shvatit će već iz ovoga da je plaža prekrasna. Plaža je djelomično stjenovita, a djelomično šljunčana, more kristalno čisto, a u stjenovitim uvalama, u špiljama, smjestilo se nekoliko šljunčanih plažica do kojih možete preplivati. Ovo je potpuno prirodna plaža i na njoj dodatnih sadržaja nema.

U blizini Beleja još je nekoliko lijepih plaža, no do njih će Vam ipak trebati neko prijevozno sredstvo, ili podulja šetnja.

Smještaj, gastronomija, zabava

Smještaj u Beleju možete naći u apartmanima i sobama privatnih iznajmljivača. Hotela ili kampova tamo nema.

U Beleju su dvije konobe, u kojima možete uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima od creske janjetine.

Za one koji traže buran noćni život i zabavu, Belej nije najbolja destinacija za odmor, no možda će baš zbog toga još više uživati oni koji žele večeri provesti u miru, u jednoj od belejskih konobi, uz finu janjetinu i kapljicu dobrog vina. Želite li večer provesti u kafićima ili diskotekama, najbolja vam je opcija uputiti se u grad Cres ili Mali Lošinj, Belej se smjestio otprilike na pola puta između ta dva grada.

U kolovozu, na dan Sv. Roka, 16.08., organizira se pučka fešta Rokova, na kojoj ćete se sigurno dobro zabaviti.

Dolazak u Belej

Dolazite li na otok Cres automobilom, postoje dvije trajektne linije. Jedna je iz Valbiske, na otoku Krku, koji je mostom povezan s kopnom, za mjesto Merag. Druga trajektna linija je iz mjesta Brestova u Istri u mjesto Porozina na otoku Cresu. Trajekti na obje linije voze dosta često, osobito tijekom sezone. Belej se nalazi na glavnoj prometnici koja grad Cres povezuje s Malim Lošinjem.

U Belej možete doći izravnom autobusnom linijom iz Zagreba i Rijeke, a tijekom ljetnih mjeseci i iz Ljubljane.

Iz Rijeke do grada Cresa možete doći katamaranom, a zatim autobusom do Beleja.

Smještaj u Beleju u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam sa zadovoljstvom mogu ponuditi smještaj u Beleju. Na raspolaganju su apartmani kod privatnih iznajmljivača.

U blizini su Vam na raspolaganju apartmani i sobe u sljedećim mjestima na otoku Cresu: Cres , Lubenice , Martinšćica, Miholašćica, Valun ...

apartmani Cres apartmani Valun apartmani Lubenice apartmani Matinšćica apartmani Belej apartmani Nerezine apartmani Mali Lošinj apartmani Veli Lošinj ILOVIK apartmani Susak UNIJE apartmani Njivice apartmani Malinska apartmani Klimno apartmani Krk apartmani Vrbnik apartmani Punat apartmani Baška apartmani Lopar apartmani Supetarska Draga apartmani Palit apartmani Kampor apartmani Rab apartmani Banjol apartmani Barbat apartmani Crikvenica apartmani Selce apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Senj LUKOVO OTOČKO - SENJ