Apartmani Suha Punta: privatni smještaj u mjestu Suha Punta na otoku Rabu

Apartmani Suha Punta - od smještaja na raspolaganju su apartmani. Suha Punta je turistički kompleks, hotelsko i apartmansko naselje na otoku Rabu. Nalazi se na južnoj obali poluotoka Kalifront, najšumovitijeg dijela otoka Raba. Najbliže naselje je Kampor, a Suha Punta se službeno ne smatra zasebnim naseljem, već dijelom Kampora... 

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Rab-Suha Punta Kroatien
apartmani RAB-SUHA PUNTA  CAR TANJA
CAR TANJA
preporuka za apartman u mjestu RAB-SUHA PUNTA

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto RAB-SUHA PUNTA

 

PONUDA SMJEŠTAJA U BLIZINI:

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Suha Punta na otoku Rabu

Poluotok Kalifront

Otok Rab poznat je po svojoj bujnoj vegetaciji, te je jedan od najšumovitijih jadranskih otoka. To može zahvaliti blagoj mediteranskoj klimi, ali još više brdu Kamenjak, koje ga štiti od snažnih udara bure. Zanimljivo je vidjeti kako je sjeveroistočna strana Kamenjaka, zbog bure, gotovo u potpunosti gola, dok je na drugoj strani slika sasvim drugačija. Najšumovitiji dio otoka Raba je baš poluotok Kalifront. Posjetitelje će zasigurno zanimati činjenica da su šume Kalifronta lako prohodne, prošarane lijepim pješačkim i biciklističkim stazama. Ovdje ćete zaista jednostavno uživati u ljepotama prirode, zaštićeni od vrućina i ljetnog sunca u dubokoj hladovini drveća.

Šuma Dundo

Među šumama Kalifronta svakako treba istaknuti šumu Dundo. To je jedna od najbolje očuvanih šuma zimzelenog hrasta crnike u cijelom Sredozemlju. Drvo hrasta crnike izuzetno je čvrsto i izdržljivo. U prošlosti je bilo glavna sirovina za proizvodnju brodova, no koristilo se i za brojne druge namjene, pa i za ogrjev. Zbog toga su se šume hrasta crnike još od srednjeg vijeka, pa sve do nedavnih dana neracionalno i nemilosrdno rušile i iskorištavale. Malo ih je preživjelo bez težih gubitaka, a šuma Dundo je jedna od njih.

Šuma Dundo zaštićena je kao botanički rezervat šumske vegetacije.

Plaže

Otok Rab je poznat po svojim kulturno-povijesnim znamenitostima, prirodnim ljepotama i gastronomskoj ponudi. Fraza je to koju ćete često pročitati u raznim turističkim vodičima za razna mjesta i obično ne znači puno. No, ako Vam kažemo da su o Rabu izvještavali i hvalili ga razni i brojni poznati svjetski mediji, između ostalih CNN, The Guardian i mnogi drugi, onda ćete se zasigurno složiti da Rab zaista jest svjetski poznat.

Nije teško pogoditi što ta popularnost znači – gužve na plažama u vrijeme turističke sezone. Rab obiluje prelijepim plažama, koje su osim toga obogaćene brojnim, raznolikim i zanimljivim dodatnim sadržajima, no sve Vam to malo vrijedi ako na njima ne možete naći svoj kvadratni metar prostora. Posjetitelji imaju nekoliko opcija – «doći prvi» i zauzeti svoje mjesto, ako Vam ne smeta gužva, ili pak potražiti kakvu skrivenu uvalu. Naći ćete je u svakom mjestu, no za to ćete se ipak trebati potruditi. Dobra je opcija doći u predsezoni ili post sezoni. Posluži li Vas vrijeme, a dobra je vjerojatnost da hoće, more će biti ugodno za kupanje sve do listopada. I na kraju, još jedna opcija – doći u Suhu Puntu. Poluotok Kalifront zaista je prepun lijepih uvala, ovdje neće biti teško naći plažu na kojoj nije gužva u bilo koje doba, a potrudite li se malo, naći ćete i neku samo za sebe.

Jedna od najpopularnijih plaža Suha Punta poznata je pod imenom Karolina. Djelomično je betonirana, a djelomično stjenovita, no nas ovdje više zanimaju bezimene prirodne plaže u brojnim uvalama. One su većinom stjenovite, no naći će se i pješčanih i šljunčanih. Ponegdje se šume Kalifronta šire gotovo do samog mora, te ćete naći i plažu gdje Vas par koraka dijeli od duboke prirodne hladovine.

Nudistička plaža Kandarola

Na poluotoku Frkanj nalazi se poznata nudistička plaža Kandarola. Do nje će Vam iz Suha Punta trebati tek nekoliko minuta šetnje uređenom šetnicom uz more. Plaža je šljunčana i okružena šumom, te s brojnim dodatnim sadržajima. Tu su tuševi, ugostiteljski objekti, teren za odbojku na pijesku, vodeni tobogan za djecu, a svakako treba istaknuti kako su svi ti sadržaji skladno i pažljivo uklopljeni u okoliš. Ovamo dolaze taksi brodice iz Palita i grada Raba, pa posjetitelji Suha Punta to mogu iskoristiti za zanimljiv izlet do obližnjeg starog grada.

Osim što se radi o vrlo lijepoj plaži, ona je jedna od rijetkih plaža koje imaju zanimljivu povijest. Na njoj se 1936. godine gol kupao engleski kralj Edward VIII sa svojom odabranicom Wallis Simpson. On je u vrijeme svoje kratkotrajne vladavine od samo 326 dana posjetio otok Rab i od gradskih vlasti ishodio dozvolu da se ovdje može kupati gol. Često ćete čuti da Kandarolu zbog toga zovu i Engleska plaža. Mnogi taj događaj smatraju početkom nudizma na Rabu, no griješe. Nudizam je na Rabu počeo još na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, no svakako da je Edward VIII najviše od svih pridonio današnjoj popularnosti otoka Raba kao nudističke destinacije, prema CNN-u, najpoželjnije nudističke destinacije na svijetu.

Aktivni odmor

Želite li Vaš odmor provesti aktivno, Suha Punta je vrlo dobar izbor odredišta. Mogućnosti šetnje i vožnje biciklom već smo spomenuli, a bicikl možete u

U Suhoj Punti postoje teniski tereni, mini golf igralište, boćalište, kuglana, tereni za odbojku na pijesku, stolni tenis i trim staza. Ovdje možete unajmiti čamac, a postoje i na Rabu popularne taksi brodice, barkarijoli, kako ih ovdje zovu. Po vrlo prihvatljivoj cijeni oni će Vas odvesti do starog grada Raba ili pak na romantičnu vožnju do kakve skrivene uvale Kalifronta.

Dakako, uživati možete i u brojnim aktivnostima i sportovima na vodi, ili poći na neki od organiziranih izleta brodom.

Lovcima će biti interesantno da na Kalifrontu postoji lovište pod upravom Šumarskog fakulteta u Zagrebu, s jelenima i muflonima.

Ronioci će ronilački centar naći u obližnjem Kamporu. Centar Vam može ponuditi sve potrebne usluge, najam opreme, a organiziraju se i škole ronjenja, početne i napredne.

Posjetite Kampor i grad Rab

Onim posjetiteljima Suha Punta koji su skloni izletima, savjetovat ćemo da posjete i sva ostala mjesta na otoku. Možete to učiniti automobilom, a na Rabu postoji i solidno organiziran lokalni javni prijevoz, kojim su sva mjesta povezana s nekoliko linija dnevno. Biciklisti će iz Suha Punta lako i brzo doći biciklom u bilo koje mjesto na Rabu.

Čak i ako ste od onih koji se uglavnom drže mjesta koje su odabrali za svoj odmor, svakako bi valjalo posjetiti obližnji Kampor i stari franjevački samostan Sv. Eufemije, s etnografskim muzejom i izložbom slika, u uvali Sv. Eufemije, nedaleko Suha Punta.

Grad Rab, bogat znamenitostima i s poviješću koja seže u prapovijesno doba, udaljen je od Suha Punta tek 5 km. Tamo možete doći javnim prijevozom, ili taksi brodicom, što će biti dodatna zanimljivost. Uporniji mogu čak i prošetati, no trebat će obići cijelu uvalu Sv. Eufemije.

U gradu Rabu održavaju se brojne manifestacije. Biti u

Gastronomija

Rapsku kuhinju, koja je poznata i cijenjena, ponajprije karakterizira riba i plodovi mora, no i povrće uzgojeno na tradicionalan, ekološki način u plodnim rapskim poljima. Tu su i brojne autohtone slastice, među kojima je najpoznatija rapska torta.

U Suhoj Punti naći ćete nekoliko kvalitetnih restorana koji će Vam prezentirati bogatstvo i raskoš rapske gastronomske tradicije. Mnogi gurmani će otok Rab odabrati kao svoje odredište za godišnji odmor baš zbog njegove gastronomske ponude. Njima ćemo preporučiti da uživaju u restoranima Suha Punta, ali da i naprave malu turneju po restoranima cijelog otoka.

Dolazak u Suhu Puntu

Do Suha Punta možete automobilom doći dvjema trajektnim linijama. Izravna veza s kopnom je trajektna linija Stinica – Mišnjak. Trajekt na ovoj liniji vozi vrlo često, osobito u ljetnim mjesecima, a vožnja traje oko 15 minuta. Trajektna linija Valbiska – Lopar veza je s otokom Krkom, koji je s kopnom povezan mostom. Trajekti na ovoj liniji ne voze baš često, a putovanje traje oko sat i pol, pa ćemo ovu liniju preporučiti onima koji uživaju u vožnji trajektom.

Iz Rijeke i Zagreba postoje autobusne linije za Rab, a češće su tijekom ljetnih mjeseci. Do grada Raba može se doći iz Rijeke katamaranom. Od grada Raba do Suha Punta možete doći lokalnim javnim prijevozom ili taksijem.

Najbliže međunarodne zračne luke su riječka, na otoku Krku, i zadarska. U obje ove zračne luke leti nekoliko niskotarifnih zrakoplovnih kompanija iz brojnih europskih gradova. Također, u obje zračne luke moguće je unajmiti automobil, a postoji i mogućnost organizacije transfera do Suha Punta.

Smještaj u mjestu Suha Punta u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Suha Punta - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Suha Punta je turistički kompleks, hotelsko i apartmansko naselje na otoku Rabu.

U mjestima u blizini su Vam na raspolaganju apartmani:Banjol , Barbat , Kampor , Lopar , Mundanije , Palit , Rab , Suha Punta , Supetarska Draga

apartmani Rab apartmani Lopar apartmani Supetarska Draga apartmani Kampor apartmani Palit apartmani Banjol apartmani Barbat apartmani Senj apartmani Suha Punta apartmani Lukovo otocko Senj apartmani Stara Novalja