Apartmani Dobrinj

Dobrinj je mjesto s oko 122 stanovnika, smješten na sjeverno-istočnoj strani otoka Krka. Dobrinj se nalazi se nasuprot Crikvernice i Selca. ... 

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Dobrinj Kroatien

pretraga apartmana po karti za mjesto Dobrinj:

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto Dobrinj

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Dobrinj i otok Krk

Povijest i znamenitosti

Dobrinjska povijest je neodvojivo je vezana uz povijest otoka Krka. Dobrinj je ranosrednjovjekovno gradsko središte, a osnovano je negdje u 7. stoljeću u vrijeme doseljavanja Hrvata u današnju domovinu. Na tom području su tada živjeli Iliri o čemu svjedoče brojna ilirska nalazišta, a i sam položaj na uzvisini s pogledom na okolicu.

Aktivni odmor

Ljubitelji sporta i aktivnog odmora neće u Dobrinju naći raznoliku ponudu, no ono što se nudi je kvalitetno. Biciklizm ili šetnje zadovoljiti će svakog gosta.

Ornitološki rezervat Kuntrep

Južno Dobrinja i Vrbnika od rta Glavine do uvale Mala Luka nalazi se ornitološki rezervat Kuntrep, jedno od omiljenih mjesta ljubitelja promatranja ptica. U rezervatu se gnijezde i obitavaju bjeloglav sup, orao zmijar, sivi sokol, morski vranac, jarebica kamenjarka, ćukavica i ušara, a viđen je i prugasti orao, vrlo rijetka ptica u Hrvatskoj. Valja napomenuti da se rezervat nalazi u poprilično strmom dijelu obale otoka Krka.

Zabava

Zabavni sadržaji pomalo su bolna točka Dobrinjske turističke ponude. Naći ćete tu lijepih kafića i barova, no tražite li noćnu zabavu u diskotekama, ostat ćete razočarani. Tijekom ljeta organiziraju se razne manifestacije, no one najbolje vezane su obično uz gastronomiju, tradicionalne specijalitete i vino.

Dolazak u Dobrinj

Iako smješten na otoku, Dobrinj je prometno dobro povezan. Krčki most, udaljen 10-tak kilometara, povezuje ga s kopnom, a tu je i međunarodna zračna luka, smještena na samom otoku Krku.

Smještaj u Dobrinju u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam sa zadovoljstvom mogu ponuditi smještaj u Dobrinju. Na raspolaganju su apartmani kod privatnih iznajmljivača.

U blizini su Vam na raspolaganju apartmani i sobe u sljedećim mjestima na otoku Krku: , Klimno, Šilo , Punat , Krku , Malinska , Baška , Brzac , Pinezići , Vrbnik , Draga Bašćanska , Stara Baška , Njivice , Omišalj

apartmani Krk apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Malinska apartmani Pinezići apartmani Klimno apartmani Šilo apartmani Punat apartmani Brzac apartmani Vrbnik apartmani Draga Bašćanska apartmani Baška apartmani Stara Baška apartmani Dobrinj CRES apartmani Šmrika apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Crikvenica apartmani Selce apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Senj apartmani Moščenićka Draga apartmani Lovran apartmani Ika apartmani Ičići apartmani Opatija apartmani Rijeka