Apartmani Pinezići: privatni smještaj u mjestu Pinezići na otoku Krku

Apartmani Pinezići - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Pinezići je omiljena turistička destinacija na sjeverozapadu otoka Krka. Ako volite uživati na plaži, u moru i na suncu, na pravom ste mjestu.

Pinezići su mjesto sa manje od 200 stanovnika i nalazi se u dijelu znanom pod imenom Šotovento. Šotovento se nalazi na najzapadnijem dijelu otoku Krku i administrativno pripada pod grad Krk ... 

Pinezići nije obalno naselje. Turizam se tek u novije vrijeme počinje razvijati u mjestu Pinezići i još ima mnogo potencijala za napredak.

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Krk-Pinezići Kroatien

pretraga apartmana po karti za mjesto Krk-Pinezići:

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto Krk-Pinezići

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Pinezići i otok Krk

Povijest i znamenitosti u mjestu Pinezići

Crkva Sv. Fuske

Nedaleko Pinezića , u uvali Sv. Fuske, uz more, nalazi se crkva Sv. Fuske. Jedna je to od crkava ovog kraja koje se prvi put spominju 1338. godine, a čija je stvarna starost nepoznata. Crkva je pravokutnog tlocrta s bačvastim svodom, te trijumfalnim lukom na ulazu i zvonikom na preslicu, a izgrađena je od neobrađenog kamena. U zapisima iz 1565. godine navodi se da je crkva u lošem stanju, a kasnije je osnovana bratovština koja se o njoj brinula.

Godine 1884. gradi se u obližnjem selu Linardići nova crkva Sv. Fuske, koja je zapravo nastala proširenjem kapele Sv. Antuna iz 1627. godine. Bivša kapela danas je apsida nove crkve. U staroj crkvi Sv. Fuske na moru danas se samo održava misa na dan Sv. Fuske, a uz nju je i danas groblje za sela Pinezići i Skrpčići.

Prilikom obnove stare crkve Sv. Fuske, pod njom i u njenoj okolini pronađeni su antički nalazi, vjerojatno ostaci rimske vile rustike, amfore, te antički grobovi. Južno od crkve, također uz more, ruševine su kapele Sv. Marine, koja se također prvi put spominje 1338. godine, a nije poznato kada je izgrađena.

U Skrpčićima, selu nedaleko Pinezića nalazi se crkva Sv. Franje, izgrađena krajem 16. ili početkom 17. stoljeća. Nedaleko mjesta je i kapela Sv. Ksista, koja se spominje još 1277. godine, a od koje su danas ostali samo zidovi i apsida. Negdje u blizini bila je i kapela Sv. Nikole «u grmina» čiji ostaci još nisu pronađeni.

Ovo su samo neke od starih i zanimljivih crkvica i kapela u malenim, slikovitim mjestima ovog kraja. Ostale ćemo ostaviti Vama da ih otkrijete.

Kako doći u Pineziće

Međunarodna zračna luka na otoku Krku, te most kojim je otok povezan s kopnom čine dolazak na otok Krk jednostavnim, čak i za goste iz udaljenijih krajeva Europe i svijeta. Pinezići su udaljeni od zračne luke Rijeka 22 km na putu prema trajektnoj luci Valbiska.

Pinezići su od trajektne luke Valbiska udaljeni 1 km, odakle postoji trajektna veza s otocima Cresom i Rabom, što posjetiteljima ovog kraja omogućava i jednostavan odlazak na izlete na ove zanimljive otoke.

Smještaj i plaže u mjestu Pinezići u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam sa zadovoljstvom mogu ponuditi smještaj u mjestu Pinezići. U Pinezićima nema hotela. Radi se ipak o vrlo malom mjestu. Gostima su na raspolaganju apartmani u privatnom smještaju.

Među popularnijim plažama valja istaknuti plažu Jert, kod Pinezića koja se ponosi Plavom zastavom. Plaža Jert je dijelom šljunčana, a dijelom betonirana plaža, na kojoj su dostupni razni dodatni sadržaji, postoji spasilačka služba, moguće je iznajmljivanje plažnih rekvizita, a tu je i ugostiteljska ponuda. Provedite ljetovanje u mjestu Pinezići .

U blizini su Vam na raspolaganju apartmani i sobe u sljedećim mjestima na otoku Krku: Krk , Brzac , Punat , Malinska , Baška , Klimno , Šilo , Vrbnik , Draga Bašćanska , Stara Baška , Njivice , Omišalj

apartmani Krk apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Malinska apartmani Pinezići apartmani Klimno apartmani Šilo apartmani Punat apartmani Brzac apartmani Vrbnik apartmani Draga Bašćanska apartmani Baška apartmani Stara Baška apartmani Dobrinj CRES apartmani Šmrika apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Crikvenica apartmani Selce apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Senj apartmani Moščenićka Draga apartmani Lovran apartmani Ika apartmani Ičići apartmani Opatija apartmani Rijeka