Apartmani Opatija – smještaj kod privatnih iznajmljivača u Opatiji

apartmani Opatija

Apartmani Opatija

Apartmani Opatija - u bogatoj ponudi smještaja kod privatnih iznajmljivača u Opatiji, uvjereni smo, naći će se apartmani, sobe i kuće za odmor za svaki ukus.

Opatija je prelijepa dama hrvatskog turizma čije vile i hoteli odišu glamurom. Njena ljepota, dugogodišnja turistička tradicija, gostoljubivost domaćina i vrhunski apartmani i drugi smještajni kapaciteti privatnih iznajmljivača kombinacija je koja Vam jamči idealan odmor.

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Opatija Kroatien

PONUDA SMJEŠTAJA U BLIZINI:

pretraga apartmana po karti za mjesto Opatija:

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto Opatija

 
})();

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Opatija - rivijera opatija

Opatija je grad na istočnoj obali istarskog poluotoka s nešto manje od 12.000 stanovnika. Klima u Opatiji je submediteranska, što znači niže, ugodnije ljetne temperature nego u područjima s mediteranskom klimom, ali i više padalina i oblačnih dana u godini.

Opatija - Povijest i znamenitosti

Opatija je nastala kao malo naselje ribara i poljodjelaca oko benediktinske Opatije Sv. Jakova, po čemu je i dobila ime.

Crkva sv. Jakova, izgrađena oko 1420. godine, najstariji je kulturni spomenik Opatije. Crkva je, međutim, do danas sačuvala malo od svog izvornog izgleda. Pregrađivana je 1506. godine, krajem 18. stoljeća temeljito renovirana, a bitno proširena u 30-tim godinama 20. stoljeća.

Vila Angiolina i Hrvatski muzej turizma

Moderna povijest grada, odnosno turistička epoha, počinje 1844. godine. Tada Iginio Scarpa, trgovac iz Rijeke, kupuje jedan stariji objekt, pregrađuje ga i tako nastaje danas slavna Vila Angiolina. Impozantna građevina okružena je parkom, odnosno arboretumom, značajne hortikulturne vrijednosti. Scarpa je bio gostoljubiv domaćin, pa njegovu novu vilu posjećuju brojni ugledni gosti, započinjući zapravo priču o modernom turizmu u Opatiji.

Vila Angiolina

Vila Angiolina, foto: S. Bionda

Vila Angiolina je danas sjedište Hrvatskog muzeja turizma, osnovanog 2007. godine, a u njoj je i prostor za muzejske izložbe. Muzej također izlaže i u Švicarskoj kući, u kojoj je stalna izložba «Pozdrav iz Opatije», te u Umjetničkom paviljonu «Juraj Šporer», gdje su likovne izložbe.

Švicarska kuća nalazi se u parku Angiolina, u neposrednoj blizini Vile, nekada je služila slugama koji su tamo vlasnicima i gostima Vile Angioline pripremali domaće mliječne proizvode i vrtlarima. Umjetnički paviljon Juraj Šporer nalazi se uz crkvu sv. Jakova. Sagrađen je 1900. godine kao slastičarnica, poslije i kavana, gdje su vlakom svakodnevno dopremani kolači iz Beča i Pešte. Još 1930. postaje izložbeni paviljon, što je i danas. Ulaz u muzejske prostore je besplatan.

Počeci elitne turističke destinacije

Friedrich Schüler, direktor Društva Južnih željeznica, želeći povećati promet prema jugu, odabire Opatiju kao najperspektivniju destinaciju 1882. godine. Kupuju Vilu Angiolinu s okolnim zemljištem, grade vile i hotele, uređuju parkove, zaslužni su i za Lungomare, danas najpoznatije opatijsku šetnicu.

1884. godine otvoren je prvi luksuzni hotel, Hotel Kvarner, koji je danas najstariji aktivni hotel na istočnoj obali Jadrana. 1890. izgrađena je Vila Amalia, kao dodatak hotelu za bogatu klijentelu. U njoj su odsjedali članovi carskih i kraljevskih obitelji iz cijele Europe, poznati umjetnici i druge slavne osobe.

Već 1885. godine otvara se drugi luksuzni hotel, danas Hotel Imperial. Hotel je nudio sav luksuz koji se u to doba mogao zamisliti – centralno grijanje, bazen, akvarij sa zimskim vrtom, kasnije i kino dvoranu.

Šetnica Lungomare predstavlja Vam Opatiju

Šetnica Lungomare, jedan od simbola Opatije, uređivala se u etapama, počevši 1889. godine. U punoj duljini od 12 km dovršena je 1911. godine. Šetnja ovom šetnicom izuzetan je doživljaj. Na svježem morskom zraku, uz miomirise bogate vegetacije, a zaštićeni od sunca u hladovini stoljetnih stabala, prošetat ćete kroz opatijsku povijest, uživati u pogledima na more i na okolne vile i građevine, otkriti skulpture i spomen-obilježja poznatim ličnostima koja se nižu uz stazu, pronaći kakvu skrivenu klupu u dubokom hladu, kada se malo umorite.

Djevojka s galebom, Lungomare, Opatija

Djevojka s galebom, foto: S. Bionda

Lungomare će Vam otkriti još jedan od simbola Opatije – to je skulptura Djevojka s galebom. Nalazi se na hridi, a postavljena je 1956. godine. Na njenom mjestu je dotad bila skulptura Madonna del Mare, koju je tada srušilo more. Madonna del Mare bila je postavljena da bdije nad dušom grofa Arthura Kesselstadta, nestalog u oluji na moru 1891. godine. Madonna del Mare danas je u muzeju, u Vili Angiolina, a njena replika pred crkvom sv. Jakova.

Evangelistička crkva u Opatiji

Ne propustite obići i Evangelističku crkvu izgrađenu 1904. godine. Prekrasna je to građevina čijem je otvaranju prisustvovao švedsko-norveški kralj Oskar, poklonivši skupocjeni primjerak Biblije. Rumunjska kraljica Elizabeta, poznata i pod pseudonimom Carmen Sylva, poklonila je crkvi orgulje. Carmen Sylva bila je čest gost u Opatiji i danas jedna od lijepih opatijskih šetnica nosi njeno ime.

Plaže, gastronomija i zabava u Opatiji

Glavna gradska plaža, Slatina, betonirana je i s uređenim ulaskom u more. Moguće je iznajmiti brojne rekvizite, no valja napomenuti da mlađi posjetitelji vjerojatno neće biti oduševljeni ovom plažom. Razlog? Na plaži nije dozvoljeno igranje loptom, slušanje glazbe ili konzumacija jela i pića. Nekima će se baš takva svidjeti, a za sve ostale, na sreću, tu su mnoge druge prekrasne plaže u Opatiji i okolici.

Gastronomska ponuda Opatije nadaleko je poznata. Neki od opatijskih restorana su na svjetskom glasu. Mali savjet: "na svjetskom glasu" obično znači i vrlo skupo. U okolici Opatije naći ćete nekoliko restorana koji svojom kvalitetom nimalo ne zaostaju, a cijenom su mnogo prihvatljiviji.

Noćni život Opatije vrlo je bogat i svatko će naći nešto za sebe. Do prije 10-tak godina, Opatija je bila centar klupskog života cijele regije, no u posljednje vrijeme je malo stagnirala, obližnja Rijeka dosta napredovala i preotela primat. Bez obzira na to, onima koji su željni noćne zabave i izlazaka, u Opatiji sigurno neće biti dosadno.

Događanja u Opatiji

U Opatiji se održavaju brojne i raznolike zabavne, kulturne, sportske, gastronomske i razne druge manifestacije i događanja. Za razliku od mnogih drugih turističkih mjesta u Hrvatskoj, takva događanja ne zamiru na kraju turističke sezone, već traju cijelu godinu.

Naći ćete tu i neka specijalizirana, tematski relativno uska događanja, koja će često biti i glavni razlog posjeta Opatiji za mnoge ljubitelje određene teme. Navedimo kao primjer okupljanja i relly oldtimera, festival znanstvene fantastike Liburnicon, ili festival glazbenog dokumentarnog filma Solo Positivo.

Zahvaljujući brojnim mogućnostima koje pruža, te cjelovitoj turističkoj ponudi, Opatija je danas jedno od najznačajnijih odredišta za kongresni turizam u Hrvatskoj. Čitavom niz posebnih zahtjeva koje kongresni turizam predstavlja može udovoljiti tek nekoliko hrvatskih gradova. Opatija je među njima zauzela vodeću ulogu, a to nam potvrđuje i nagrada "Ambasador kongresnog turizma", dodijeljena Opatiji u prosincu 2016. godine.

Apartmani Opatija - last minute ponuda smještaja

Tražite povoljnije cijene smještaja u Opatiji u sezoni i postsezoni? Kako bismo Vam to omogućili, a ujedno i privatnim iznajmljivačima osigurali kontinuiranu popunjenost smještajnih kapaciteta, Apartmani Hrvatska u suradnji s opatijskim iznajmljivačima predstavlja Vam last minute ponudu za sezonu, kao i ponudu za postsezonu, kojom će Vam apartmani u Opatiji biti dostupni po akcijskim cijenama.

Apartmani Opatija

Apartmani Opatija

Koliki popust će Vam ponuditi odlučuju sami opatijski iznajmljivači. Naša je preporuka 20% na standardnu cijenu, no neki će ponuditi veći, a neki manji popust od toga. Uvjereni smo, međutim, kako ćete pronaći apartman po Vašem ukusu s noćenjem po osobi već za 100 HRK.

Apartmani Opatija je "last minute" ponuda za sljedeću turističku sezonu, te akcijska ponuda smještajnih kapaciteta za jesen i zimu. Traje od 27. ožujka do 31. ožujka. Odaberite svoj apartmani, kontaktirajte iznajmljivača i zatražite svoj popust, te upoznajte prelijepu Opatiju!

Opatija je lijepa u svako doba godine. Nekoć je bila prvenstveno zimsko odredište aristokracije, bogatih i slavnih. Provjerite, vidjet ćete da su oni znali uživati!

Kako doći u Opatiju?

Smještena nedaleko Rijeke, Opatija je izvrsno prometno povezana s drugim dijelovima Hrvatske i Europe. Do Opatije možete stići vlastitim automobilom, međugradskim i međunarodnim autobusnim linijama, vlakom, brodom ili zrakoplovom.

U Opatiji ne postoji željeznička postaja, no vlakom iz Beča ili Ljubljane možete stići do obližnjih MATULJI-OPATIJA, ili tek malo dalje Rijeke. Matulji i Rijeka s Opatijom su izvrsno povezani lokalnim autobusnim linijama.

U opatijsku luku uplovljavaju uglavnom kruzeri i izletnički brodovi, no tu je u blizini najveća hrvatska luka Rijeka.

Zrakoplovom možete stići u riječku međunarodnu zračnu luku, koja se nalazi kod Omišlja na otoku Krku. U ovu zračnu luku tijekom turističke sezone leti više niskotarifnih avioprijevoznika, a iz nje se do Opatije može stići lokalnim javnim prijevozom, taksijem, organiziranim transferom, ili se pak u zračnoj luci može unajmiti automobil. Tek nešto je dalja međunarodna zračna luka Pula.

Smještaj u Opatiji u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam s ponosom mogu ponuditi smještaj u Opatiji, staroj dami hrvatskog turizma, koja, kao staro vino, s godinama postaje sve glamuroznija. U našoj ponudi će se naći apartmani, sobe, vile i kuće za odmor kod opatijskih privatnih iznajmljivača za svaki ukus.

Smještaj možete potražiti i u obližnjim mjestima. Tu su apartmani i druge smještajne jedinice u sljedećim mjestima i gradovima: Lovran, Ika, Ičići, Moščenićka Draga, Rijeka i Crikvenica.

apartmani Rijeka apartmani Opatija apartmani Ičići apartmani Ika apartmani Lovran apartmani Mošćenička Draga apartmani Šmrika apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Crikvenica apartmani Selce apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Malinska apartmani Klimno apartmani Šilo apartmani Vrbnik apartmani Punat apartmani Krk apartmani Crni Lug