Apartmani Ičići: privatni smještaj u mjestu Ičići na Opatijskoj rivijeri

Apartmani Ičići - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Ičići imaju najveću plaža na Opatijskoj rivijeri.

Ičići su turističko mjesto s manje od 900 stanovnika, smješteno u Kvarnerskom zaljevu na istočnoj obali Istre. Danas su praktički spojeni sa susjednim mjestima, Ikom i Opatijom . Administrativno se Ičići smatraju naseljem grada Opatije... 

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Ičići Kroatien
apartmani IČIĆI  BUILA ZLATKO
BUILA ZLATKO
preporuka za apartman u mjestu IČIĆI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto IČIĆI

 
})();

PONUDA SMJEŠTAJA U BLIZINI:

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Ičići - rivijera opatija

Ičići - Povijest i znamenitosti

Nekoć je ovdje bila lučica koja je služila za izvoz robe, prvenstveno ugljena i drva, obližnjeg drevnog srednjovjekovnog gradića Veprinca, smještenog na padinama Učke. Uz put koji lučicu povezuje s Poljanama i Veprincem nastalo je ruralno naselje, današnji Ičići. Stanovništvo se bavilo u početku isključivo poljoprivredom - stočarstvom, maslinarstvom i ratarstvom. Bio je tu i toš, mlin za masline, sve do početka 20. stoljeća. Tek negdje početkom 19. stoljeća Ičićani se okreću moru, ribarstvu i pomorstvu, te se naselje razvija uz more.

U drugoj polovici 19. stoljeća započinje ubrzani razvoj turizma u obližnjoj Opatiji, a ovi se trendovi uskoro šire i na Ičiće. Krajem 19. i početkom 20. stoljeća gradi se poznati lungomare, šetnica uz more dugačka 12 km, koja povezuje Volosko, Opatiju, Ičiće, Iku i Lovran. Grade se i raskošne vile za aristokraciju, secesijskim i historicističkim stilovima. Godine 1908. Ičići dobivaju električni tramvaj, koji ih povezuje sa željezničkim kolodvorom u Matuljima, Opatijom i Lovranom Tramvaj je ukinut 31. ožujka 1933. godine, da bi već sljedeći dan počela demontaža tračnica, koje su odvezene na Siciliju.

"Otac tramvaja", kako ga ovdje zovu, Jakob Ludwig Münz, koji je počeo kao građevinski majstor, a postao građevinski poduzetnik, izgradio je u Ičićima za svoju obitelj jednu od najljepših secesijskih vila na Opatijskoj rivijeri, vilu Münz. Izgrađena je početkom 20. stoljeća, a spominju se razne godine. Najvjerodostojnijim se čini podatak da je gradnja započela 1908. a vila dovršena 1911. godine. Vila danas, nažalost, propada, zbog neriješenih imovinsko-pravnih pitanja, no još je uvijek itekako vrijedi pogledati. Uz nju se veže nekoliko zanimljivosti. Vila je 1948. godine nacionalizirana, a obitelj Münz obeštećena s 12 vagona naranči. Ovo je i jedna od rijetkih vila Opatijske rivijere koja je sačuvala svoju originalnu ogradu od kovanog željeza. U vrijeme 2. svjetskog rata Talijani su poskidali željezne ograde svih vila Opatijske rivijere za potrebe vojne industrije. Razloge kako je vila Münz izbjegla tu sudbinu, vjerojatno treba tražiti u činjenici da je obitelj Münz imala i švicarsko državljanstvo.

Godine 1990. podno vile Münz izgrađena je dobro opremljena marina, zbog koje su Ičići danas omiljeni među nautičarima. Marina ima 283 veza, 35 suhih vezova, te sve potrebne popratne sadržaje. Nedostaje joj jedino crpka za gorivo. Najbliža se nalazi u opatijskoj luci, udaljenoj tek oko 2 nautičke milje. Ova se marina već godinama ponosi Plavom zastavom.

Spomenimo još i jednu zanimljivost vezanu za Ičiće. Ovdje je kuću sagradio Ivo Robić, prvi hrvatski pjevač zabavnih melodija koji je dospio na američke i britanske top ljestvice. Oporučno je kuću ostavio Riječkoj nadbiskupiju. Nakon njegove smrti 2000. godine, od ove je kuće napravljena kapela Sv. Ivana od Boga, prva posvećena ovom svecu u Hrvatskoj.

Plaže

Gradska plaža u Ičiće nalazi se u centru mjesta, između marine i stare lučice. Jedna je od najvećih i najopremljenijih plaža Opatijske rivijere, okićena Plavom zastavom. Plaža ima betonirane, šljunčane i pješčane dijelove, te zelene oaze, pa će svatko naći nešto po svom ukusu. Na plaži se nalaze ugostiteljski objekti, tuševi, sanitarni čvor, a mogu se unajmiti razni plažni rekviziti, sandoline, pedalini i električne ležaljke za dvije osobe za more, tzv. "go float". Na cijeloj površini plaže dostupan je besplatni bežični Internet, tu su tereni za odbojku na pijesku, nogomet i badminton, a u moru jedan je dio namijenjen za vaterpolo.

Osim ove, u mjestu i bližoj okolici još je nekoliko lijepih prirodnih plaža, dok su neke rezervirane samo za goste pojedinih vila i drugih objekata privatnog smještaja.

Aktivni odmor

Ičići se nalaze u neposrednoj blizini planine Učke, na njenim krajnjim obroncima. Brojne obilježene i uređene planinarske staze, te staze za brdski biciklizam provest će Vas kroz prirodne ljepote Učke, geološke fenomene, predstaviti bogatstvo flore zbog koje mnogi botaničari dolaze ovamo, te Vam otkriti stare, danas slabo naseljene ili napuštene planinske zaseoke s njihovom zanimljivom pučkom arhitekturom. Ne propustite poći starom stazom kojom su se nekada do lučice u Ičiće dopremali proizvodi i sirovine za izvoz do srednjovjekovnog gradića Veprinca i upoznati njegovu bogatu kulturno-povijesnu baštinu i znamenitosti.

Ljubitelji šetnje uživat će na najpoznatijoj obalnoj šetnici u Hrvatskoj, na kojoj ćete osim prirodnih ljepota i prekrasnih vila koje se uz nju nalaze, vidjeti i spomen-obilježja brojnim poznatim ličnostima koje su kroz povijest ovdje boravile.

Osim već spomenutih sportova na plaži, u Ičiće postoje teniski tereni, a na moru se može jedriti, skijati na vodi ili roniti.

Gastronomija

U Ičiće je nekoliko kvalitetnih restorana i konobi koji će Vam dostojno prezentirati tradicionalnu gastronomsku ponudu ovog kraja, u ugodnom ambijentu i s ljubaznim osobljem.

Uživat ćete ovdje u morskim delicijama, ribi, školjkama, rakovima. Ne propustite probati poznate kvarnerske škampe. Mediteranska kuhinja ovog kraja je pod snažnim utjecajem istarske kuhinje, uostalom, Ičići se nalaze na istarskom poluotoku. Tako ćete u jesen imati prilike uživati u nadaleko poznatim svježim tartufima, za koje mnogi tvrde da su afrodizijak, a u proljeće u šparogama. Ovaj je kraj svoju kulinarsku ponudu upotpunio i nekim svojim posebnostima, u prvom redu kestenom, marunom. Marun se ovdje, osim za slastice, koristi i u umacima, te uz jela s mesom.

Svima kojima upoznavanje tradicionalne lokalne kuhinje nije od velikog značaja, ičićanski restorani ponudit će kvalitetno spremljena internacionalna jela, te jela karakteristična za druge krajeve Hrvatske. Naći ćete ovdje i fast food restorana, pizzerija i slično

Zabava

Zabavu u večernjim satima u Ičiće možete potražiti u nekom od kafića. Tijekom ljetnih mjeseci u Ičiće se održavaju Ičićanske ljetne noći, što je zapravo ribarska fešta na kojoj ćete uz bogati kulturno-zabavni program i koncerte moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi, prvenstveno ribljim specijalitetima spremljenim od tek ulovljene ribe mjesnih ribara

Bogatiji noćni život svaku večer možete pronaći u diskotekama i noćnim klubovima obližnje Opatije ili Lovrana, koji su dovoljno blizu da do njih možete i prošetati. U ovim, kao i drugim obližnjim mjestima, održavaju se brojne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske manifestacije, te bi se bilo dobro raspitati što se održava u vrijeme kada Vi boravite u Ičiće. Šteta bi bilo propustiti nešto što Vas zanima, a događa se tek kilometar ili dva dalje, samo zbog toga što niste znali za to.

Dolazak u Ičiće

Ičići se nalaze na cesti koja uz istočnu obalu istarskog poluotoka povezuje Rijeku i Opatiju s Pulom. Ova donedavno važna prometnica izgubila je dosta od svog značaja gradnjom prometnog pravca poznatog pod imenom Istarski ipsilon. No, to omogućuje znatno ugodniji i mirniji odmor u Ičiće. Dolazite li automobilom iz pravca Rijeke, ova je cesta vjerojatno najbolji izbor za Vas. Dolazite li s Istarskog ipsilona, skrenuti za Ičiće treba poslije tunela Učka. Za dolazak iz smjera Trsta, dobrim se izborom čini europska cesta E61, koja prolazi kroz Sloveniju.

Ičići su redovnim autobusnim linijama povezani sa svim većim hrvatskim gradovima. S Rijekom, udaljenom 17 km povezani su autobusnom linijom lokalnog javnog prijevoza, koja prometuje svakih 30-35 minuta, od otprilike 05:00 ujutro do 23:30 navečer. Naravno, iz Rijeke se može stići i taksijem. Rijeka je autobusnim linijama povezana s gotovom svim mjestima Hrvatske, te brojnim europskim gradovima, a u Rijeku se može također stići vlakom ili brodom.

Ičići su od riječke međunarodne zračne luke kod Omišalja na otoku Krku udaljeni 42 km, a od pulske međunarodne zračne luke oko 80 km. U obje ove zračne luke leti i nekoliko niskotarifnih avioprijevoznika, povezujući ih s brojnim europskim gradovima. U obje je zračne luke organiziran autobusni prijevoz do Rijeke , odnosno Pule, moguće je unajmiti automobil ili pak taksijem stići do Ičića. Postoji mogućnost i organizacije transfera do Ičića. Zagrebačka međunarodna zračna luka udaljena je od Ičića 183 km. Mogućnosti su jednake kao u pulskoj ili riječkoj zračnoj luci, no ako ste koristili usluge niskotarifnih zračnih kompanija, korištenjem taksija vjerojatno ćete poništiti svu uštedu.

Smještaj u Ičićima u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam sa zadovoljstvom može ponuditi smještaj u Ičićima. Na raspolaganju su apartmani kod privatnih iznajmljivača.

U blizini su Vam na raspolaganju apartmani i sobe u sljedećim mjestima sjeverno od Ičića: Lovran , Moščenićka Draga ili pak južno Ika , Opatija, Rijeka, Crikvenica , Selce itd... ili na otoku Krku: Njivice , Malinska , Krk itd...

apartmani Rijeka apartmani Opatija apartmani Ičići apartmani Ika apartmani Lovran apartmani Mošćenička Draga apartmani Šmrika apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Crikvenica apartmani Selce apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Malinska apartmani Klimno apartmani Šilo apartmani Vrbnik apartmani Punat apartmani Krk apartmani Crni Lug