Apartmani i privatni smještaj u mjestu Selce na Crikveničkoj rivijeri

Apartmani Selce: želite li Vaš odmor provesti u Selcu, u našoj ponudi za smještaj su Vam na raspolaganju apartmani. Selce, njegove znamenitosti, plaže, događanja i noćni život, mogućnosti rekreacije, te smještaj u našoj ponudi predstavit ćemo Vam na ovoj stranici.

Selce

Selce je mjesto s oko 1600 stanovnika na Crikveničkoj rivijeri, u Kvarnerskom zaljevu. Iako se nalazi na nekadašnjem važnom rimskom putu, a kasnije je bilo pod upravom Frankopana i Zrinskih, današnje Selce zapravo je službeno vrlo mlado naselje. Tri zaseoka općine Bribir krajem 19. stoljeća su toliko srasla da se 1902. godine odlučuje sva tri naselja spojiti u jedno, Selce...

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Selce Kroatien
apartmani SELCE   STUDIO SELCE
 STUDIO SELCE
preporuka za apartman u mjestu SELCE
apartmani SELCE  BOŽIDAR ANTIĆ
BOŽIDAR ANTIĆ
preporuka za apartman u mjestu SELCE
apartmani SELCE  ANTIĆ LJILJANA
ANTIĆ LJILJANA
preporuka za smjestaj u mjestu SELCE
apartmani SELCE  APARTMAN VIVO 
APARTMAN VIVO 
preporuka za smjestaj u mjestu SELCE
apartmani SELCE  APARTMANI VILLA PETRA 
APARTMANI VILLA PETRA 
preporuka za smjestaj u mjestu SELCE

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto SELCE

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Selce i crikveničku rivijeru

Selce - Povijest i znamenitosti

Stanovnici naselja od kojih je nastalo Selce bili su pretežno ribari i zidari, te su se bavili maslinarstvom, vinogradarstvom, a kasnije i pomorstvom i trgovinom. Selačka luka počinje se razvijati početkom 18. stoljeća, kada je središnji objekt bila Palada, nazvana tako prema drvenim stupovima, palima. 1792. godine Palada se proširuje kako bi mogla primati i veće brodove, a izgraduje se i selačka Placa. Lučki ured otvoren je 1793. godine, a radio je sve do 1947. 1874. godine porušena je drvena Palada i izgradena nova, kamena, koja se kasnije u nekoliko navrata proširuje. Uspostavlja se parobrodska veza s Rijekom i Zadrom i tada u Selce dolaze prvi turisti.

Crkva Sv. Katarine u Selcu

Župna crkva Svete Katarine sagrađena je u historicističkom stilu 1888. godine. Crkva čuva brojna vrijedna umjetnička djela, orgulje, baroknu krstionicu, te barokni lekvijar s moćima Sv. Katarine. Ispod crkve Sv. Katarine nalazi se posljednja polača s perilom, odnosno prostorom za pranje. Polača je naziv koji stanovnici Selca koriste za sve izvore vode. Ova, s perilom, predstavlja vrijedan spomenik pučkog graditeljstva. Zid pokraj izvora ukrašen je mozaikom koji prikazuje Selčanku u narodnoj nošnji, koja dolazi s kantom na vodu.

Znamenite kapele u Selcu

Kapela Sv. Josipa prvotno je bila svetište barokne crkve Sv. Katarine. Njen oltar, nekada glavni oltar crkve Sv. Katarine, izgrađen je po uzoru na venecijanske majstore. Za kapelu Sv. Katarine ne zna se točno kada je sagrađena, a pretpostavlja se da potječe iz vremena predromanike. Poznato je da je popravljana još u 15. stoljeću, a 1498. godine ponovo ju je posvetio modruški biskup. Kapela se nalazi u malenom parku. Kapela Sv. Fabiana i Sebastiana sagradena je u neobaroknom stilu u 19. stoljeću i posvećena svecima zaštitnicima od kuge i kolere. Kapela se nalazi izvan samog Selca.

Kapela Sv. Jurja možda je, kao najstarija, i najzanimljivija. Smjestila se nedaleko Selca, uz cestu prema Bribiru, na mjestu prapovijesne gradine ciji se ostaci još uvijek mogu vidjeti. Općenito se vjeruje da je nastala u razdoblju predromanike, u 9. ili 10. stoljeću. Obnovom u 12. stoljeću dobila je novo pročelje i još pojedine dijelove. Oštećena je u 2. svjetskom ratu, a obnovljena tek krajem prošlog stoljeća. Tijekom te obnove došlo se do zanimljivih otkrića - crkva je izvorno bila pokrivena antičkim tegulama, a još neki elementi ukazuju da bi mogla biti starija nego se mislilo, građena u vrijeme bizantske vladavine u 6. stoljeću. Ovome u prilog ide i narodna predaja, po kojoj su je "gradili Grci".

Turistička ponuda, plaže, zabava u Selcu

Selce je danas službeno prigradsko naselje grada Crikvenice. S Crikvenicom je povezano prekrasnom šetnicom i zapravo je teško naći prirodnu granicu izmedu dva mjesta. Slična situacija kao i s Dramljem na sjevernoj strani Crikvenice.

Gotovo cijela obala Selca zapravo su plaže. Neke uređene i s bogatom ponudom dodatnih sadržaja, a neke prirodne. Tri selačke plaže ponose se Plavim zastavama. More je vrlo čisto na cijeloj selačkoj obali. Selce obiluje kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, a neke od njih naći ćete i na samim plažama.

U Selcu djeluje ronilački klub, koji organizira tečajeve ronjenja, od početnih do naprednih, a pruža i sve potrebne usluge gostima, roniocima.

Ljubitelji noćnih izlazaka i diskoteka neće biti oduševljeni ponudom u Selcu. Kako Selčani kažu, Selce svojim gostima nudi miran odmor, bez buke i galame. No, ne zaboravite da je Crikvenica blizu. Do nje se možete i prošetati, a tamo ćete naći sve što želite.

Tijekom turističke sezone u Selcu se organiziraju brojne manifestacije, dogadanja i fešte, gotovo svakodnevno.

Ribarska fešta na rivi organizira se jednom tjedno, a tu su i manifestacije Ribolov s gostima, Jedrenje s gostima i Boćanje s gostima. Sredinom srpnja održava se manifestacija pod nazivom «(Sr)etno Selce», kada se Selce predstavlja gostima u svom tradicionalnom ruhu, prezentirajući svoju kulturnu baštinu, stare običaje, tradicionalne zanate, autohtone proizvode, te stare delicije lokalne kuhinje.

Selce je dobitnik brojnih nagrada, kako od Turističke zajednice, tako i od drugih institucija, za dostignuća u turističkoj ponudi, čistoću i uredenost mjesta i plaža, čistoću mora.

Smještaj u Selcu u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Selce - želite li Vaš odmor provesti u Selcu, u našoj ponudi za smještaj su Vam na raspolaganju apartmani. Selce ima lijepe plaže i mogućnost kvalitetne rekreacije.

U slijedećim mjestima u blizini su Vam na raspolaganju apartmani: Crikvenica (0 km od Selca), Bribir (5 km od Selca), Novi Vinodolski (7 km od Selca), Dramalj (8 km od Selca), Jadranovo (13 km od Selca), Klenovica (15 km od Selca), Smokvica (16 km od Selca), Šmrika (16 km od Selca). U Senju su Vam takoder na raspolaganju apartmani kod privatnih iznajmljivača, od Selca je udaljen 29 km, a u mjesta Šilo i Klimno na otoku Krku morske udaljenosti oko 4,5 km, možete stići za 10 min brzim čamcem iz Crikvenice.

apartmani Crikvenica apartmani Šmrika apartmani Kraljevica apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Selce apartmani Grižane apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Smokvica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Klimno - Otok Krk apartmani Šilo apartmani Malinska apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Krk apartmani Senj