Apartmani Jadranovo: privatni smještaj u mjestu Jadranovo na Crikveničkoj rivijeri

Apartmani Jadranovo - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Jadranovo nudi smještaj i netaknutu prirodu.

Jadranovo je mjesto s nešto manje od 1.200 stanovnika, u Kvarnerskom zaljevu, na Crikveničkoj rivijeri. Mjesto je tek 8 km udaljeno od središta Crikvenice kojoj administrativno pripada ...

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Jadranovo Kroatien
apartmani JADRANOVO  KUKULJAN MARIJA
KUKULJAN MARIJA
preporuka za apartman u mjestu JADRANOVO
apartmani JADRANOVO  APARTMANI - IVANICA - VL. LJ. BRAJDIĆ
APARTMANI - IVANICA - VL. LJ. BRAJDIĆ
preporuka za smjestaj u mjestu JADRANOVO
apartmani JADRANOVO  APARTMANI HAVISCE 
APARTMANI HAVISCE 
preporuka za smjestaj u mjestu JADRANOVO
apartmani JADRANOVO  KLAIĆ DUBRAVKO
KLAIĆ DUBRAVKO
preporuka za smjestaj u mjestu JADRANOVO
apartmani JADRANOVO  aparmani Duda 
aparmani Duda 
preporuka za smjestaj u mjestu JADRANOVO

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto JADRANOVO

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Jadranovo i crikveničku rivijeru

Povijest i znamenitosti

Najstariji tragovi naselja na području Jadranova potječu iz mlađeg kamenog doba. Arheološki lokalitet Lokvišće, smješten u uvali Lokvišće, kojeg svakako valja posjetiti, iz rimskog je doba s restauriranim ostacima zgrada i to je najstariji spomenik kulture u Jadranovu. Na lokalitetu je pronađen velik broj razbijenih amfora, što ukazuje na postojanje male luke i skladišta. U uvali Lokvišće nalazi se i jedan prirodni fenomen – ljekovito blato koje ima balneološke kvalitete i koristi se za ublažavanje reumatskih tegoba.

U 8. i 9. stoljeću područje naseljavaju Hrvati iz Dalmacije. Mjesto je na karti iz 1426. godine označeno kao Sveti Jakov. To ime mjesto nosi sve do 1954. godine, kada se građani na referendumu, birajući između 5 ponuđenih imena, odlučuju za ime Jadranovo.

Crkva Sv. Jakova izgrađena je početkom 19. stoljeća. Građena je u više etapa. Najprije kao kapelica, a 1812. dozidana je lađa crkve. Građena je od kamena, u romaničkom stilu.

Jadranovo ima jednu od rijetkih preostalih tunera na Kvarneru. Tunolov je bio važna aktivnost kvarnerskih ribara. Na mjestima zadržavanja tune u zaljevima ili mjestima njihova prolaska, postavljale su se stajaće mreže s ljestvama i promatračnicom za praćenje kretanja jata, tunere.

Smještaj u Jadranovu u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Jadranovo - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Jadranovo nudi odličan smještaj i uživanje u netaknutoj prirodi.

Donedavno Jadranovo je bilo prvenstveno mjesto ribara i zidara. Danas su stanovnici najviše okrenuti turizmu, koji se u Jadranovu počinje razvijati od sredine 30-tih godina prošlog stoljeća. Iako Jadranovo nema hotela, privatni smještaj, apartmani i sobe privatnih iznajmljivača, može primiti i do 3.000 gostiju.

Netaknuta priroda karakteristična je za Jadranovo. Mirne uvale i prirodne plaže, prekrasno čisto more, borove šume prošarane šumskim stazama, šetnica uz more i mnoge druge prirodne ljepote predstavljat će potpuni odmor za dušu i tijelo.

Jadranovo je vrlo malo mjesto, pa očekivano, noćni život nije osobito bogat. Ne zaboravite, međutim, da do Crikvenice ima samo 8 km, a tamo će svatko naći nešto za sebe. U Jadranovu ćete naći nekoliko kvalitetnih restorana i konoba, svakako probajte domaće specijalitete. Tijekom ljetnih mjeseci u Jadranovu se često organiziraju razni događaji i fešte.

Dolazak u Jadranovo

Zbog blizine Rijeke , dolazak u Jadranovo je moguć, osim automobilom, i drugim prijevoznim sredstvima. Osobito valja naglasiti da je Jadranovo bliže riječkoj međunarodnoj zračnoj luci nego sama Rijeka.

U blizini su Vam na raspolaganju apartmani i sobe u sljedećim mjestima: Crikvenica , Bribir , Novi Vinodolski , Dramalj , Selce , Klenovica , Smokvica , Šmrika . U Rijeci i Opatiji su Vam također na raspolaganju apartmani kod privatnih iznajmljivača, od Jadranova je Rijeka udaljena 25 km, a Opatija 38 km.

apartmani Crikvenica apartmani Šmrika apartmani Kraljevica apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Selce apartmani Grižane apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Smokvica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Klimno - Otok Krk apartmani Šilo apartmani Malinska apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Krk apartmani Senj