Apartmani Dramalj: privatni smještaj u mjestu Dramalj na Crikveničkoj rivijeri

Apartmani Dramalj - u Dramlju možete plivati, sunčati se, šetati. Dramalj je mjesto ribarskih večeri. Nudimo Vam apartmane kod privatnih iznajmljivača

Dramalj je turističko mjesto na Crikveničkoj rivijeri s oko 1400 stanovnika.

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Dramalj Kroatien
apartmani DRAMALJ  MARINKOVIĆ DRAGOMIR
MARINKOVIĆ DRAGOMIR
preporuka za apartman u mjestu DRAMALJ
apartmani DRAMALJ  APARTMANI TEO 
APARTMANI TEO 
preporuka za smjestaj u mjestu DRAMALJ

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto DRAMALJ

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Dramalj i crikveničku rivijeru

Znamenitosti i povijest Dramlja

Malo se zna o povijesti Dramlja i uglavnom se svodi na nagađanja vezana uz toponime i prezimena. Do početka 19. stoljeća Dramalj je bio podijeljen između dvije župe. Većim dijelom potpadao je pod župu u Belgradu, a kako je arhiva u Belgradskoj crkvi uništena, tako su izgubljena i mnoga saznanja o povijesti Dramlja.

Dramalj - crkva Sv. Jelene

Dramalj - crkva Sv. Jelene

Za vrijeme Napoleonovih osvajanja u Dramlju se gradi cesta i osniva župa 1809. godine. 1812. godine gradi se crkva Sv. Jelene na mjestu dotadašnje kapele. Crkva je izvedena po uzoru na barokne župne crkve Vinodola, a smatra se da je od prijašnje kapele sačuvan kor, oblikovan gotičkim stilom. Crkve Sv. Jelene najznačajnija je kulturno-povijesna znamenitost u Dramlju. Dramalj ubrzo po gradnji crkve mijenja ime u Sveta Jelene, a staro ime, Dramalj, vraća se nakon 2. svjetskog rata.

Od kulturno-povijesnih znamenitosti u Dramlju treba pogledati i stari toš, mlin za masline. Dobro je očuvan i nalazi se u također dobro očuvanom kamenom objektu otvorenog krova u uvali Pazdehova, na samoj obali mora. Smatra se da potiče s početka 19. stoljeća ili ranije.

Turistička ponuda

Intenzivnije se Dramalj počinje razvijati krajem 19. stoljeća, slijedeći turistički razvoj susjedne Crikvenice. Dramalj i Crikvenica povezani su šetnicom uz more i danas su praktički spojeni, te uobičajena večernja šetnja gostiju i lokalnog stanovništva obično završava u Crikvenici.

S obzirom na veličinu mjesta, hotelska ponuda je izuzetna, a posjetiteljima su na raspolaganju i mnogi apartmani u privatnom smještaju. Na poluotoku Kačjak nalazi se turističko naselje s bungalovima, te brojni sportski tereni.

Speleološka zanimljivost, jama Vrtare male

Speleolozima će biti zanimljiva jama Vrtare male, u kojoj je 1996. godine pronađena endemska vrsta dekapodnog račića bez očiju, bijele boje. Istraživanjima 2007. godine pronađene su kosti raznih većih i manjih životinja. Između ostalog, dobro očuvana lubanja špiljskog lava i ostaci dosad nepoznate vrste slona. Jama je duboka 30-tak metara i na dnu je jezerce boćate vode. Pretpostavlja se da je u pleistocenu bila prirodni spremnik vode, pa je predstavljala klopku za žedne životinje. Stanovnicima Dramlja jama je bila poznata i prije istraživanja i uz nju se vežu neke legende.

apartmani Dramalj - Kacjak - plaža

apartmani Dramalj - Kacjak - plaža

Plaže

Nekoliko plaža u Dramlju je uređeno i održavano, s dodatnim sadržajima, a tu su i brojne prirodne plaže. Plaža Omorika ima Plavu zastavu. Na poluotoku Kačjak nalazi se i nudistička plaža.

Zabava, noćni život i događaji

Za noćni izlazak posjetitelji Dramlja obično odabiru Crikvenicu, no za one koji nisu raspoloženi za kraću šetnju, tu je i diskoteka na Kačjaku. U Dramlju je nekoliko kvalitetnih restorana i gastronomska ponuda je dobra.

Program događanja, osobito tijekom ljetnih mjeseci, neočekivano je bogat. Kažemo «neočekivano» zato jer ćete gotovo svakodnevno morati odlučivati hoćete li na neku feštu, zabavu ili događaj u Crikvenicu, ili ćete ostati u Dramlju. Ili pak, kao mnogi drugi, probati i jedno i drugo, pa ostatak večeri provesti tamo gdje Vam se više sviđa. Ima tu raznih sportskih turnira na Kačjaku, ribarskih večeri u uvali Pazdehova, ljetnih karnevala, a zanimljivi su i programi Ribolov s gostima i Boćanje s turistima. U Dramlju Vam sigurno neće biti dosadno.

Smještaj u Dramlju u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Dramalj - kod privatnih iznajmljivača u ponudi su apartmani. Dramalj je mjesto ribarskih večeri.

U mjestima u blizini su Vam na raspolaganju apartmani: Crikvenica (0 km od Dramlja), Jadranovo (5 km od Dramlja), Selce (6 km od Dramlja), Šmrika (8 km od Dramlja), Bribir (11 km od Dramlja), Novi Vinodolski (14 km od Dramlja), Klenovica (22 km od Dramlja), Smokvica (23 km od Dramlja). U Rijeci i Opatiji su Vam također na raspolaganju apartmani kod privatnih iznajmljivača, od Dramlja je Rijeka udaljena 29 km, a Opatija 42 km.

apartmani Crikvenica apartmani Šmrika apartmani Kraljevica apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Selce apartmani Grižane apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Smokvica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Klimno - Otok Krk apartmani Šilo apartmani Malinska apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Krk apartmani Senj