Apartmani Kraljevica: privatni smještaj u mjestu Kraljevica na Crikveničkoj rivijeri

Apartmani Kraljevica: želite li Vaš odmor provesti u Kraljevici, u našoj ponudi za smještaj su Vam na raspolaganju apartmani. Kraljevica nudi znamenitosti, plaže, događanja i noćni život, mogućnosti rekreacije te smještaj u apartmanima.

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Kraljevica Kroatien

pretraga apartmana po karti za mjesto Kraljevica:

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto Kraljevica

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Kraljevicu i crikveničku rivijeru

Kraljevica - Povijest i znamenitosti

Ako Vas put vodi iz unutrašnjosti, prvi pogled na more doživjeti ćete upravo u Kraljevici.

Kraljevica se spominje još u 13. stoljeću. Vrlo dobra zemljopisna pozicija Kraljevice ponukala je austrijskog cara Karla IV da u ovdje izgradi brodogradilište i vojnu luku. U ovom starom primorskom gradiću naći ćete i dva raskošna dvorca. Stariji, poznat pod imenom "Kaštel Zrinski", "Stari grad" ili "Mali kaštel" nastao je u prvoj polovici 17. stoljeća pregradnjom starijeg kompleksa, koji je vjerojatno bio frankopanski kaštel ili samostan, možda i oboje u raznim vremenskim periodima. Drugi dvorac zaista je velebnog izgleda. Nazivaju ga "Novi grad", "Nova Kraljevica" ili "Dvorac Frankopan", iako se pouzdano zna da ga je graditi počeo Petar Zrinski 1650. godine, još u vrijeme dok su se dovršavali posljednji detalji starog dvorca ( Na cisterni starog dvorca uklesano je "CPAZ 1651", Comes Petrus A Zrinio ). Vjeruje se da se upravo u novom dvorcu kovala urota Zrinskih i Frankopana, te da su urotnici ondje prisegli na vjernost. Postoje teorije da je novi dvorac građen s namjerom da postane kraljevska palača nakon uspjeha urote. Tijekom ljetnih mjeseci u spomenutim kaštelima odvijaju se brojne kulturne i zabavne priredbe.

Turisticka ponuda, plaže, zabava u Kraljevici

Kraljevica se smjestila na ulazu u bakarski zaljev. Kraljevica je udaljena od Crikvenice 19km a od centra Rijeke 25 km. Osim šetnje ili bicikliranja okolicom, u i možete igrati mali nogomet ili stolni tenis, a razni sportski objekti i sadržaji na raspolaganju su Vam u sklopu obližnjeg turističkog naselja "Uvala Scott". Ronioci će sve potrebne usluge dobiti u ronilačkom centru, a jedriličari u jedriličarskom klubu u Kraljevici. Za sve koji vole paintball, u Kraljevici djeluje paintball klub. Ribolovni klub djeluje u i, a često organiziraju razna natjecanja.

Kraljevica ima dugu turističku tradiciju, a početak se veže sa 1891. godinom kad je otvoreno prvo hotelsko kupalište. Od tada se razvija i zdravstveni turizam.

Kamo na kupanje? Najbliža plaža je u uvali Črišnjeva, južno od Krčkog mosta. Prije gradnje mosta u ovoj je uvali bilo pristanište trajekta, a danas Šmrika ovdje ima malu lučicu. Krenete li malo dalje prema jugu, prema Jadranovu, naići ćete na nekoliko uvala s lijepim plažama. Do njih se ne može stići autom, niti uz njih postoje naselja, pa će ovo biti izvrstan izbor za sve koji ne vole gužve na plaži

Sjeverno od Krčkog mosta je uvala Dubno u kojoj se nalazi turističko naselje "Uvala Scott", pa se često i sama uvala naziva tim imenom. Ovdje ćete naći uređenu šljunčanu plažu s raznim dodatnim sadržajima, te ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini. Početkom 19. stoljeća uvalu Dubno kupio je britanski plemić Alexander Scott of Coldhouse i tamo živio sa svojom ženom, riječkom plemkinjom. Potrošio je cijelo bogatstvo na uređenje uvale, gradnju ceste do nje, veliku ergelu s vrhunskim konjima…Turističko naselje podignuto je 1967. godine, a neki od Scottovih objekata još su tu i koriste se. Od naselja je uređena lijepa šetnica do kraljevičkog poluotoka Oštro, na kojem je autokamp, ali i jedno od prvih kupališta na Kvarneru, te svjetionik Lanterna iz 1872. godine.

Smještaj u Kraljevici u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Kraljevica - smještajni kapaciteti u Kraljevici su raspoređeni na hotele i privatne apartmane. Kraljevica svojom klimom daje doprinos zdravlju te liječenju raznih bolesti.

U slijedecim mjestima u blizini su Vam na raspolaganju apartmani: Crikvenica , Bribir , Novi Vinodolski , Dramalj , Jadranovo , Klenovica , Smokvica , Šmrika . U Senju su Vam takoder na raspolaganju apartmani kod privatnih iznajmljivaca, a mjesta Šilo i Klimno na otoku Krku morske su udaljenosti oko 4,5 km.

apartmani Crikvenica apartmani Šmrika apartmani Kraljevica apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Selce apartmani Grižane apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Smokvica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Klimno - Otok Krk apartmani Šilo apartmani Malinska apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Krk apartmani Senj