Apartmani Smokvica Krmpotska: privatni smještaj u mjestu Smokvica Krmpotska na crikveničko-vinodolskoj rivijeri

Apartmani Smokvica Krmpotska - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Smokvica nudi miran obiteljski odmor, daleko od gužve mondernih turističkih odredišta.

Smokvica Krmpotska je maleno mjesto s manje od 50 stanovnika, smješteno na obali Vinodolskog kanala, između Novog Vinodolskog i Senja, u kraju zvanom Krmpote ...

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Smokvica Kroatien

pretraga apartmana po karti za mjesto Smokvica:

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto Smokvica

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Smokvicu i crikveničko - vinodolsku rivijeru

O Smokvici Krmpotskoj, turistička ponuda

Smokvica Krmpotska je, kao i ostala naselja Krmpota, relativno mlado mjesto. Nastala je tek u 17. stoljeću. Nekada je bila prvenstveno ribarsko mjesto, a danas se sve više okreće turizmu. Kako se radi o vrlo malom mjestu, posjetitelji ovdje neće imati na raspolaganju brojne i raznolike sadržaje, no Smokvica ima mnogo aduta koji ovamo iz godine u godinu privlače goste. Tražite li miran obiteljski odmor, daleko od gužve mondenih turističkih odredišta, Smokvica Krmpotska bi lako mogla biti pravi izbor.

Čist zrak i čisto more prve su asocijacije koje se vežu uz ovo mjesto. Bura, koja ovdje relativno često puše, zimi zna biti vrlo jaka i neugodna, no ljeti će donijeti toliko željeno osvježenje, čist planinski zrak, a oduševit će i ljubitelje jedrenja na dasci. Liječnici se slažu o pozitivnom učinku bure na čovjekovo zdravlje, pa i na osjećaj dobrog raspoloženja. Za čistoću mora, zaslužne su vrulje, slatkovodni izvori pod morem, kojih u moru oko Smokvice ima poprilično.

Zbog vrulja je more manje slano nego drugdje, što pogoduje mnogim ribama i školjkama. Želite li se okušati u ribolovu, u Smokvici djeluje ribolovna udruga gdje možete nabaviti ribolovnu dozvolu.

Uređena šetnica uz more dovest će Vas do obližnje Klenovice, mjesta vrlo sličnog Smokvici, tek nešto većeg. Tamo možete uživati u ribljim specijalitetima u jednom od kvalitetnih restorana i konobi. Do Klenovice će Vam trebati tek 15-tak minuta lagane šetnje.

Brdovito zaleđe Smokvice također vrijedi istražiti. Već u blizini ćete naći jedan od šest lijepo uređenih vidikovaca vinodolskog kraja, poznatih pod zajedničkim imenom Oči Vinodola. To je vidikovac Kuk, a malo dalje je vidikovac Sviba.

Kod sela Omar je zanimljiva kapelica Uzvišenja Sv. Križa, izgrađena početkom 20. stoljeća, u potpunosti od stakla s metalnom konstrukcijom. Pokraj nje je cisterna za vodu, ograđena kamenim zidom. Nedaleko kapelice nalaze se nebeski labirinti, koje povezuje lijepa šetnica duga 800 metara. Kaže se da prolazak kroz labirinte pozitivno utječe na pojedine segmente života, a čemu koji labirint služi reći će Vam informativne table.

Zaputite li se malo dalje, do danas malenog sela Ledenice, naći ćete još jedan od vinodolskih vidikovaca, Gradinu, a tu su i ruševine nekada važnog frankopanskog kaštela Ledenice, jednog od potpisnika Vinodolskog zakonika. Podno ostataka kaštela je staro, napušteno groblje.

Smokvica Krmpotska je oko 10 km udaljena od Novog Vinodolskog, te oko 13 km od Senja. Ova dva grada i njihove brojne znamenitosti vrijedi posjetiti, a također će biti dobar izbor tražite li zabavu u večernjim satima. Ponekad se u ljetnim mjesecima organizira pučka fešta Smokvičarska noć, kada ćete se i u Smokvici dobro zabaviti i uživati u domaćim specijalitetima.

U Smokvici Krmpotskoj nema hotela ili kampova, smještaj možete pronaći kod gostoljubivih domaćina, privatnih iznajmljivača, čiji su apartmani, sobe i kuće za odmor lijepo uređene i suvremeno opremljene, obično tek kojih desetak metara daleko od mora.

Na plažama nemojte očekivati raznolikost ponude dodatnih sadržaja. Očekujte čiste plaže uz čisto more, šljunčane ili stjenovite, vrlo često u hladu mediteranskog raslinja, kojeg u Smokvici i okolici ima dosta. Na cijelom području od Novog Vinodolskog do Senja nema velikih naselja, a ima mnogo lijepih plaža. Gužva na plažama, čak i onim najljepšima, zna biti vrlo razočaravajuća. U Smokvici Vas taj problem neće mučiti. Uz malo truda, čak ćete pronaći i plažu samo za sebe.

Kako doći u Smokvicu Krmpotsku?

Iz zapadne ili središnje Europe ćete automobilom u Smokvicu Krmpotsku stići tako da se zaputite prema Rijeci, a dalje nastavite Jadranskom magistralom. Iz središnje i istočne Hrvatske, te istočne Europe imate dvije mogućnosti. Od Zagreba možete krenuti autocestom A1 prema Splitu, izaći na čvoru Žuta Lokva, te voziti do Senja, a zatim Jadranskom magistralom prema sjeveru do Smokvice. Druga je mogućnost autocestom A6 prema Rijeci, a onda Jadranskom magistralom na jug.

Smokvica Krmpotska nalazi se podno Jadranske magistrale, a tuda, osobito u ljetnim mjesecima, prolaze autobusi iz mnogih hrvatskih gradova, kao i neke međunarodne autobusne linije.

Najbliža međunarodna zračna luka je riječka, na otoku Krku. Udaljena je od Smokvice nešto manje od 40 km. Između ostalih, tamo leti i nekoliko niskotarifnih avioprijevoznika, povezujući je s brojnim europskim gradovima, osobito u ljetnim mjesecima. U zračnoj luci može se unajmiti automobil ili organiziranim prijevozom stići do Rijeke.

Smještaj u Smokvici Krmpotskoj u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Smokvica - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Smokvica nudi miran obiteljski odmor, daleko od gužve mondernih turističkih odredišta

U mjestima u blizini, na raspolaganju su Vam apartmani: Klenovici (2 km od Smokvice) i Senju (13 km od Smokvice), te sobe i apartmani u Novom Vinodolskom (10 km od Smokvice).

apartmani Crikvenica apartmani Šmrika apartmani Kraljevica apartmani Jadranovo apartmani Dramalj apartmani Selce apartmani Grižane apartmani Bribir apartmani Novi Vinodolski apartmani Klenovica apartmani Smokvica apartmani Omišalj apartmani Njivice apartmani Klimno - Otok Krk apartmani Šilo apartmani Malinska apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Krk apartmani Senj