Apartmani Grižane: privatni smještaj u mjestu Grižane na Crikveničkoj rivijeri

Apartmani Grižane: Grižane je naselje smješteno u Vinodolskoj dolini, u zaleđu Crikvenice, od koje se nalazi oko četiri kilometra sjeveroistočno. Nalaze se podno strmih, krševitih litica, koje ovdje nazivaju "grižama", po čemu je mjesto i dobilo ime.

Grižane

Grižane su danas malo mjesto, koje sa svojim brojnim zaseocima broji tek oko 950 stanovnika, no mjesto je to duge i zanimljive prošlosti, a značaj Grižana kroz povijest svakako nije bio malen.

Kao i generacijama ranije, poljoprivreda je i dalje jedna od najvažnijih gospodarskih grana Grižana, no u posljednje vrijeme turizam dobiva sve veći značaj i Grižane ubrzano postaju vrlo atraktivno turističko odredište. Za to svakako postoje izuzetni preduvjeti. Grižane su tek nekoliko kilometara udaljene od mondenih turističkih odredišta na obali. Dovoljno blizu da za čas možete stići na kupanje ili na večernji izlazak u neku od diskoteka ili na kakvu feštu, koje su u vrijeme turističke sezone praktički svakodnevne, a opet dovoljno daleko od gužve i vreve, pa ćete lako, bude li Vam to po volji, pronaći mir u idiličnoj ruralnoj atmosferi Grižana.

Gostima su osobito atraktivni apartmani koji se u Grižanama nude u tradicionalnim kamenim kućama građenim autohtonim primorskim stilom, uz koje ćete vrlo često naći bazene i prekrasno uređene mediteranske vrtove. Spoj tradicionalne gradnje i suvremeno opremljenog smještaja predstavlja upravo ono što mnogi danas traže.