Apartmani Košljun: privatni smještaj u mjestu Košljun na otoku Pagu

Košljun je maleno mjesto na otoku Pagu, s manje od 50 stanovnika. Smjestio se na zapadnoj obali otoka, u lijepoj uvali otvorenoj prema jugu, par kilometara južno od grada Paga. Davno u povijesti Košljun je bio izlazna luka staroga grada Paga na otvoreno more. Kada su Pažani u prvoj polovici 15. stoljeća odlučivali o novoj lokaciji svoga grada, Košljun je bio jedan od glavnih kandidata. Ipak, odabrano je tada nenaseljeno područje u Paškom zaljevu. Kroz stoljeća Košljun je bio malo ribarsko mjesto, danas je idilično turističko mjesto, omiljeno među onima koji traže miran i tih obiteljski odmor, bijeg od gužvi popularnih turističkih odredišta. Košljun je okružen borovom šumom, čime se ne može pohvaliti baš svako mjesto na kamenitom otoku Pagu. U šumi se nalazi mali obiteljski kamp, a za smještaj u Košljunu još su Vam na raspolaganju apartmani i sobe kod privatnih iznajmljivača ... 

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Košljun Kroatien

pretraga apartmana po karti za mjesto Košljun:

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto Košljun

 

PONUDA SMJEŠTAJA U BLIZINI:

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Šimuni na otoku Pagu

Plaže, aktivni odmor

Plaže Košljuna su lijepe i raznolike, pa će svatko naći nešto po svom ukusu. Ima tu šljunčanih, pješčanih i kamenitih plaža, pa i betoniranih dijelova, za one koji to vole. Morsko je dno uglavnom pješčano i plitko, što ga čini idealnim za djecu, ali i ljubitelje rekreacije u vodi, popularnog picigina.

Biciklistima će biti interesantna makadamska staza do grada Paga, kao i brojne druge biciklističke staze na otoku Pagu. Ljubitelji jedrenja na dasci, osobito početnici, uživat će u vjetrovima koji ovdje često pušu, ali su blagi i umjereni, te ne stvaraju velike valove.

Zabava, gastronomija

Košljun je maleno mjesto, u njemu ćete pronaći tek trgovinu i kafić. Tražite li zabavu u večernjim satima, uputite se u obližnji grad Pag. Za danonoćne tulume, omiljeno odredište partijanera iz Europe i svijeta, plaža Zrće, udaljena je od Košljuna 25 km.

Provodite li svoj odmor u Košljunu, grad Pag svakako vrijedi posjetiti i zbog njegovih brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti, kao i brojnih kulturnih, zabavnih i gastronomskih manifestacija koje se u njemu održavaju, osobito tijekom ljetnih mjeseci. Budete li u prilici, posjetite i Novalju, Casku i Staru Novalju, udaljene 25-30 km. Tamo se također ima mnogo toga za vidjeti.

Otok Pag poznat je i omiljen među gurmanima po svojoj kulinarskoj tradiciji. Niste li te sreće da Vam Vaši domaćini mogu prezentirati raskoš paške kuhinje, opet ćemo Vam savjetovati da se zaputite do grada Paga. Provesti odmor na otoku Pagu, a ne uživati u čuvenom paškom siru, janjetini, jelima od ribe i plodova mora, baškotinima, vinu žutici, ljekovitom kaduljinom medu i drugim paškim specijalitetima bilo bi zaista šteta.

Dolazak u Košljun

Dolazite li u Košljun automobilom, na raspolaganju su Vam dva načina. Oni koji dolaze s juga, svakako će odabrati most, koji otok Pag povezuje s kopnom na njegovom južnom dijelu. Oni koji dolaze Jadranskom magistralom sa sjevera, odabrat će trajekt Prizna – Žigljen, kojim je otok na svom sjevernom dijelu povezan s kopnom. Oni, pak, koji dolaze sa sjevera autocestom A1, morat će se odlučiti za jedan od ta dva načina. Odaberete li most, produljit ćete putovanje za mnogo kilometara, ali izbjeći moguće gužve na trajektu.

Za Košljun izravnih autobusnih linija nema. Obližnji grad Pag povezan je autobusnim linijama sa svim većim hrvatskim gradovima, a od tamo do Košljuna možete stići taksijem.

Nekome bi mogla biti interesantna svakodnevna katamaranska linija RijekaNovalja. Iz Novalje možete autobusom do grada Paga ili izravno taksijem do Košljuna.

Goste iz južne i središnje Italije mogla bi zanimati trajektna linija Ancona – Zadar.

Najbliža međunarodna zračna luka je u Zadru, a nekoliko niskotarifnih avioprijevoznika povezuje ju s brojnim europskim gradovima. Iz zračne luke vozi autobus do Zadruskog autobusnog kolodvora. U zračnoj luci je moguće unajmiti automobil ili organizirati transfer do Košljuna, a iste mogućnosti postoje i u riječkoj, splitskoj ili zagrebačkoj zračnoj luci.

Smještaj u mjestu Košljun u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Hrvatska Vam nudi smještaj u mjestu Košljun u kod privatnih iznajmljivača.

U mjestima u blizini su Vam na raspolaganju apartmani: grad Pag, Novalja, Mandre, Stara Novalja, Povljana, Vlašići, Dinjiška, Šimuni i Zubovići.

apartmani Pag apartmani Stara Novalja apartmani Lun apartmani Jakišnica apartmani Novalja apartmani Metajna apartmani Zubovici apartmani Mandre apartmani Šimuni apartmani Košljun apartmani Povljana apartmani Dinjiška apartmani apartmani Smokvica otok Pag apartmani Vlašici otok Pag VIR RIBARICA LUKOVO ŠUGARJE PRIVLAKA NIN OLIB SILBA