Apartmani Umag: privatni smještaj u mjestu Umag u Istri

Apartmani Umag - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Umag je domaćin poznatom ATP turniru.

Umag je prvi grad po ulasku u hrvatski dio Istre sa sjeverozapadne strane. Mjesto je to s preko 12.000 stanovnika, duge i burne prošlosti. Još su rimski antički vladari otkrili ljepotu ovog kraja, te sagradili tu svoje vile i ljetne rezidencije, smještene uz samo more ... 

Privatunterkunft Appartements und Zimmer Umag Kroatien
apartmani UMAG  BERAČ LINA
BERAČ LINA
preporuka za apartman u mjestu UMAG
apartmani UMAG  APARTMAN SONJA 
APARTMAN SONJA 
preporuka za apartman u mjestu UMAG

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana za mjesto UMAG

 

PRETRAGA PO KARTI

Apartmani Hrvatska - pretraga apartmana po karti za mjesto Umag - Istra

Umag - povijest i znamenitosti

Još i prije dolaska Rimljana tu je postojalo naselje keltskog imena Sepomaia. Često napadano, a konačno razoreno od strane neretljanskih gusara 876. godine, preživjeli stanovnici se sele na otok koji je uskim kanalom odijeljen od kopna, S vremenom i nasipavanjem, otok postaje poluotok i tu nastaje današnji grad Umag.

Sepomaia viva

Ljubitelji povijesti neće propustiti međunarodni festival antike Sepomaia viva, koji se svakog ljeta održava u Umagu, kada se stari dio Umaga na tri dana pretvori u antički grad. U ovom nezaboravnom putovanju kroz vrijeme upoznat ćete kulinarstvo i kostime antičkih vremena, stare zanate, antičke plesačice i gladijatore.

Znamenitosti

Svakako posjetite i Muzej grada Umaga , smješten u najstarijoj očuvanoj građevini u Umagu , obrambenoj kuli iz 13. stoljeća, tzv. Biskupskoj palači. U Župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije i Sv. Pelegrina naći ćete brojne relikvije i nalaze iz duge povijesti Umaga . U blizini je i gradska cisterna, nekada glavni izvor pitke vode za grad Umag, a u zid utisnutu vidjet ćete misterioznu metalnu kuglu. Vjeruje se da se radi o topovskoj kugli koju su Genovljani ispalili na grad u svom napadu 1370. godine. U tom napadu Umag, tada dio Mletačke Republike, teško je stradao i uništen je ondašnji gradski arhiv.

Umag – grad za aktivni odmor

Umag je svakog ljeta domaćin poznatom ATP turniru, te se u to doba u gradu okupe brojne zvijezde iz svijeta tenisa, ali i drugih sportova, poznati iz svijeta show-businessa, politike, gospodarstva… Tenis i popratna događanja, kojih je u to vrijeme mnogo, u grad privuku i preko 70 tisuća gostiju. Volite li takav tip gužve i zabave, ne propustite. Tražite li pak više mira, posjetite Umag u neko drugo vrijeme.

Iako prvenstveno teniski grad, Umag će svojim posjetiteljima, ljubiteljima sporta i rekreacije, ponuditi brojne i kvalitetne sadržaje iz mnogih sportova, kako onih vezanih uz more, tako i, nazovimo to, više «kontinentalnih». Ljubitelji sporta zasigurno neće pogriješiti odaberu li Umag za svoje odredište za godišnji odmor.

Plaže i gastronomija

Čistoći i uređenju plaža Umag posvećuje puno pozornosti. Plaže su bogato opremljene, uređene, a mnoge i nosioci Plavih zastava, priznanja koje jamči vrhunsku kvalitetu i čistoću mora.

Istarska gastronomija nadaleko je poznata i o njoj ne treba trošiti riječi. Nađe li se ipak netko tko bude čitao ove retke, a nije upoznat s temom, jedini dobar savjet je: odmah krenite planirati svoj put u Istru, ne znate što propuštate! Umag obiluje restoranima koji su, kao i mnogi u Istri, shvatili da je put izvrsnosti onaj pravi i odabrali samo vrhunske namirnice, vrhunski način pripreme i tradicionalnu recepturu, koja je već sama po sebi vrhunska. Želite li uživati u tartufima, ribi i plodovima mora, autohtonim vinima, poznatoj istarskoj rakiji biski ili drugim istarskim delicijama spravljenim s ljubavlju i u ugodnom ambijentu, dolaskom u Umag nećete pogriješiti.

Klima

Klimatski je Umag također vrlo zanimljivo mjesto, ugodno za odmor. Iako u području mediteranske klime, kao najsjeverniji grad na hrvatskoj obali, dolazi pod blagi utjecaj alpske klime. Rezultat je izvanredan – ljeta nisu toliko vruća kao drugdje na Jadranu, a noći ugodne za spavanje.

Smještaj u Umagu u ponudi Apartmani Hrvatska

Apartmani Umag - kod privatnih iznajmljivača na raspolaganju su apartmani. Umag je mjesto ugodno za odmor.

U mjestima u blizini, na raspolaganju su Vam apartmani: Poreč , Rovinj , Pula , Novigrad , Vrsar , Funtana , Bale , Fažana , Peroj , Banjole , Medulin , Premantura

apartmani Miholašćica apartmani Valun apartmani Cres apartmani Baška apartmani Stara Baška apartmani Draga Baščanska apartmani Krk apartmani Punat apartmani Vrbnik apartmani Šilo apartmani Klimno apartmani Malinska apartmani Njivice apartmani Omišalj apartmani Novi Vinodolski apartmani Selce apartmani Crikvenica apartmani Dramalj apartmani Jadranovo apartmani Rijeka apartmani Opatija apartmani Ičići apartmani Ika apartmani Lovran apartmani Mošcenicka Draga apartmani Trgetari apartmani Rabac apartmani Labin apartmani Kaštelir apartmani Premantura apartmani Banjole apartmani Savudrija apartmani Medulin apartmani Pula apartmani Fažana apartmani Peroj apartmani Bale apartmani Vrsar apartmani Funtana apartmani Pula apartmani Novigrad apartmani Umag apartmani Rovinj